Италианската полиция проведе обиски в домовете на 17 членове на

...
Италианската полиция проведе обиски в домовете на 17 членове на
Коментари Харесай

Полицията в Италия нахлу в домовете на антиваксъри

Италианската полиция организира обиски в домовете на 17 членове на затворен преди този момент канал в Telegram на радикални съперници на имунизацията и документите за зелен пропуск за Коронавирус. Разследваните лица са упрекнати в подстрекателство към закононарушения и неспазване на закона, оповестиха от полицията.

Каналът стана известен през август, когато стартира да популяризира апели за разнообразни митинги против политиката на италианските управляващи в региона на здравната политика. В разгара си той е имал повече от 40 000 участници. В края на септември администрацията на месинджъра закри групата. Павел Дуров, създател на Telegram, твърди, че каналът е подстрекавал към принуждение против лекари, които се занимават с имунизация, и е разгласил персоналната им информация, което опонира на политиката на Telegram.

Според полицията при денонощното наблюдаване на канала е открито " редовно подстрекателство към потребление на оръжие и осъществяване на тежки закононарушения против най-високопоставени чиновници, в това число министър-председателя Марио Драги ". Сред другите " цели " са служители на реда, лекари, учени, публицисти и други публични фигури.

Операцията е извършена в 16 огромни италиански града. Много от обвинените към този момент са известни на полицията поради предходни закононарушения. Други не са били подвеждани под отговорност, само че са " изпаднали в онлайн спиралата на омразата ", обявиха от полицията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР