Италианската полиция, която разкри ферма за канабис в Калабрия, откри

...
Италианската полиция, която разкри ферма за канабис в Калабрия, откри
Коментари Харесай

Стотици замразени трупове на съсели бяха намерени в скривалище на италианската мафия

Италианската полиция, която разкри плантация за канабис в Калабрия, откри и над 200 замразени трупове на съсели (сънливци) във фризери. Оказва се, че опечени тези животни се считат за непостижим деликатес от босовете на мафията.

Разбира се, главният „ улов “ на италианските чиновници на реда са над 700 растения от канабис. Наличието на замразените съсели единствено удостоверява, че мафията е притежател на противозаконната плантация. Полицията счита, че кланът Ндрангета стои зад противозаконното развъждане на канабис. Освен замразените трупове, опаковани в найлонови торбички, бяха открити и кафези с живи съсели, които бяха угоявани за идващото кръвопролитие.

Защитниците на правата на животните настояват, че кръстниците на клана Ндрангета, клан, на който се приписва вноса на кокаин в Европа, вземат своите съществени решения извънредно по време на банкетите, на които се сервират печените съсели.

„ Трима индивида бяха задържани по обвиняване за лова и убиването на тези предпазени типове “, оповестява Corriere della Sera.

Традицията да се яде месото на тези дребни гризачи (дължината на възрастен съсел доближава 17 см и тежи до 150 грама), които са кръстоска сред мишка и катерица, ни връща към античните римски обичаи. Богатите римляни са държали животните в кафези, с цел да ги угояват колкото е допустимо повече, преди да ги изпратят в кухнята.

Освен в Италия, съселът към момента е традиция и на драго сърце се яде и в Словения и в Хърватия.

(Превод за " Труд " - Павел Павлов)


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР