Италианската полиция конфискува огромна пратка от 14 тона амфетамини, за

...
Италианската полиция конфискува огромна пратка от 14 тона амфетамини, за
Коментари Харесай

CNN: Италианската полиция задрържа най-голямата пратка с наркотици в света

Италианската полиция конфискува голяма пратка от 14 тона амфетамини, за които се твърди, че са създадени от терористичната организация „ Ислямска държава” в Сирия, заяви Си Ен Ен.

Офицерите наблюдавали три подозрителни контейнера до пристанището на Салерно в югозападна Италия и разкрили 84 милиона хапчета с пазарна стойност от 1 милиард евро в хартиени цилиндри за промишлена приложимост, заяви финансовата полиция.

Разследващите споделиха, че ударът е най-големият в света против наркотрафика във връзка с стойност и количество. Ръководителят на финансовата полиция в Неапол Командир Доменико, сподели пред Cи Ен Ен, че опиатите били добре скрити и скенерите в пристанището не ги разкрили.
Безредици в Щутгарт: Младежи вандалстваха след полицейска инспекция за опиати Нанесени са вреди на над 40 магазина
„ Не успяхме да ги забележим, само че знаехме, че идват заради нашите настоящи следствия на организацията Камора. Прихванахме телефонни позвънявания и членове, тъй че знаехме какво да чакаме “, разяснява той.

„ Камора докарва опиатите в Италия и взима своя дял за подкрепяне на разпространяването им “, добави Наполитано.

Хапчетата са с логото „ Каптагон “, което отличава дрогата на джихада, се споделя в изказване.

„ Известно е, че „ Ислямска държава” финансира терористичните си дейности значително с трафика на синтетични опиати, създадени в Сирия, която през последните години се трансформира във водещ международен производител на амфетамини “, съобщи полицията.
Снимка: Reuters
Според Американската работа за битка с опиатите ИД употребява необятно тази дрога на всички територии, над които упражнява въздействие и управлява продажбата. Групата също по този начин е в положение елементарно да създава огромни количества синтетични опиати, които да се продават на международните пазари, инкасирайки големи суми пари, добави полиция.

Разследването и акцията са осъществени по разпореждане на прокурора в Неапол. Полицията счита, че опиатите са били предопределени за разпространяване в Европа от разнообразни проведени незаконни групи.
В Колумбия: Хванаха подправена кола за спешна помощ с над 100 кг дрога Шофьорът обяснил, че кара пациент в болничното заведение
„ Хипотезата е, че по време на блокирането, заради световната епидемиологична незабавна обстановка, производството и разпространяването на синтетични опиати в Европа на практика е спряло и по тази причина доста трафиканти от разнообразни проведени незаконни групи са се насочили към Сирия, където наподобява не е имало блокиране, считат от полицията.
Снимка: Reuters
Бригадният военачалник Габриеле Фаила, началник на финансовата полиция в Неапол и заобикалящата провинция, сподели за Си Ен Ен, че съгласно него редица незаконни групи може да са се събрали дружно, с цел да купят голямата пратка.

Ген. Габриеле Фаила счита, че нормално трафикантите не изпращат такива количества едновременно, тъй като е прекомерно рисковано, и никоя група не би могла да се оправи с толкоз доста хапчета едновременно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР