Италианската полиция изпрати официални документи и над 400 страници със

...
Италианската полиция изпрати официални документи и над 400 страници със
Коментари Харесай

Италия: Хора на албанския премиер Еди Рама участват в наркотрафик


Италианската полиция изпрати публични документи и над 400 страници със стенограми от подслушвани диалози, от които излиза наяве, че близки сътрудници на албанския министър председател Еди Рама и някогашният вътрешен министър Саймир Тахири вземат участие в наркотрафик.

От един от телефонните диалози излиза наяве по какъв начин наркотрафикант дава обещание на Тахири 50 000 евро, в случай че " той си затвори очите " при прехвърлянето на огромно количество марихуана от Албания в Италия. Медиите в Тирана дефинират случилото се като следващия тежък скандал обвързван с кабинета на Рама.

Лидерът на опозиционната Демократическа партия Люлзим Баша и Моника Круемади от Социалистическото придвижване за интеграция доста остро сложиха въпроса за оставката на Рама и задържането на Тахири. В Тирана се появиха и информации, че Тахири " се опитал да се самоубие ".

Предаването на стенограмите от подслушаните телефонни диалози става сама няколко седмици откакто в Италия бе задържан Моси Хабити, който се счита за " Балканският Пабло Ескобар ", съобщи БГНЕС.

Хабити ръководеше една от най-големите незаконни групировки " Хабилай ", която контролираше наркотрафика към Италия.
Късно нощес албанската полиция задържа 4.5 тона марихуана на пристанището във Вльора, който представители на " Хабилай " са се пробвали да трансферират контрабандно към италианските крайбрежия. " Полицейската интервенция бе извършена сполучливо с помощта на съдействието с Прокуратурата ", сподели зам.-директорът на полицията Ребан Яупи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР