Италианската и френската енергийни компании Ени (ENI) и Тотал (Total),

...
Италианската и френската енергийни компании Ени (ENI) и Тотал (Total),
Коментари Харесай

Ени и Тотал откриха големи залежи на газ край Кипър

Италианската и френската енергийни компании " Ени " (ENI) и " Тотал " (Total), които правят взаимни изследвания за природен газ в кипърския шелф, откриха огромни находища синьо гориво в шести блок на изключителна икономическа зона на Кипър. Това съобщи Кипърското радио и телевизия РИК (RIK), като се базира на свои източници.

В информацията се споделя, че публично известие се чака да бъде направено след спомагателни изследвания. Съобщава се още, че има индикации, че покрай новооткритото находище може да се има и други находища на природен газ.

След новината за открития газ кипърският външен министър Йоанис Касулидис съобщи, че към момента не е бил публично осведомен по въпроса. Той напомни процедурата, съгласно която енергийните компании би трябвало първо да осведомят министерството на енергетиката, търговията и индустрията и едвам по-късно да вършат обществени известия, показва ТАСС.

Същевременно външният министър напомни претенциите на Анкара към региона, в който правят изследвания фирмите " Ени " и " Тотал ".

Шести блок е едно от седемте места, където Турция е решила да прави противозаконни сондажи, сподели Касулидис.

Той изрази вяра, че работата на новия турски сондажен транспортен съд " Абдулхамид Хан " няма да окаже негативно влияние върху създаването на новото газово находище.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР