Италианецът Федерико Пелегрино и американката Роузи Бренан спечелиха спринтовете свободен

...
Италианецът Федерико Пелегрино и американката Роузи Бренан спечелиха спринтовете свободен
Коментари Харесай

Федерико Пелегрино и Роузи Бренан спечелиха спринтовете в Давос

Италианецът Федерико Пелегрино и американката Роузи Бренан завоюваха спринтовете свободен жанр от Световната купа по ски тичане в швейцарския зимен център Давос. При мъжете 30-годишният някогашен международен първенец Пелегрино финишира за 2:17.68 минути и записа 14-а самостоятелна победа в кариерата си. За него това е първия триумф за Световната купа от февруари 2019 година.

Носителят на Световната купа за предишния сезон Александър Болшунов от Русия приключи втори на 2.13 секунди, а трети се подреди Андрю Янг (Великобритания) на 3.63 секунди. В класирането за Световната купа отпред излезе Болшунов с 337 точки, пред Йоханес Клаебо (Норвегия) с 296 точки и Емил Иверсен (Норвегия) с 219 точки. Състезанието пропуснаха националните тимове на Норвегия, Швеция и Финландия, които отхвърлиха да вземат участие в стартовете до края на годината поради пандемията от ковид.

В отсъствието на фаворитките при дамите успеха завоюва американката Роузи Бренан, която на 32 години стигна до първия си триумф в кариерата. Тя финишира за 2:37.36 минути. Втора на 28 стотни е Анамария Лампич от Словения, а трета се подреди Наталия Непряева от Русия с пасив от 39 стотни. В генералното класиране за Световната купа води Терезе Йохауг (Норвегия) с 301 точки, пред Татяна Сорина (Русия) с 278 точки и Роузи Бренан с 277 точки. В неделя в Давос предстоят стартовете на 10 км свободен жанр за дами и на 15 км свободен жанр за мъже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР