Италианец с тетраплегия извърши самоубийство с медицинска помощ, съобщиха активисти,

...
Италианец с тетраплегия извърши самоубийство с медицинска помощ, съобщиха активисти,
Коментари Харесай

Първо асистирано медицинско самоубийство в Италия

Италианец с тетраплегия извърши самоубийство с здравна помощ, оповестиха деятели, откакто получи утвърждение от етична комисия в първия сходен случай в Италия.

44-годишният Федерико Карбони от Сенигалия, област Марке, " умря тази заран в 11:05 ч... откакто самичък си сложи смъртоносното лекарство посредством специфичен уред ", заяви асоциацията " Лука Косчиони ", която е помогнала за неговия случай.

Помагането на някого да отнеме живота си е механически нелегално в Италия и се санкционира с сред 5 и 12 години пандиза. Но през 2019 година Конституционният съд постанови, че не всеки път е закононарушение да се помогне на човек в " отвратително " страдалчество, който е кадърен да вземе лично решение.

До гибелта си Карбони е бил прочут на обществеността като " Марио " - водач на камион, който е получавал 24-часови грижи, откакто преди 10 години при случай е счупил гръбначния си дирек и е останал изцяло обездвижен. " Не отхвърлям, че скърбя, че се отдръпвам от живота. Не бих бил правилен на себе си и бих бил измамник, в случай че кажа противоположното, тъй като животът е популярен и ние имаме единствено един ", е представен да споделя преди гибелта си.

" Направих всичко допустимо, с цел да мога да пребивавам допустимо най-добре и да се опитам да се възстановя колкото се може повече от увреждането си, само че в този момент съм на края на силите си както душевен, по този начин и физически ", сподели той. Семейството и приятелите на Карбони са били до него, оповестиха от асоциацията.

В края на предходната година комисия по нравственос утвърди молбата на Карбони за самоубийство с здравна помощ, макар че решението провокира талази в страната, в която католическата черква към момента има въздействие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР