Италианец, привърженик на крайната десница, откри огън по африкански имигранти

...
Италианец, привърженик на крайната десница, откри огън по африкански имигранти
Коментари Харесай

Привърженик на крайната десница в Италия стреля по африкански имигранти

Италианец, последовател на крайната десница, откри огън по африкански имигранти в град Мачерата, централна Италия и рани минимум 6 души, преди да бъде задържан от полицията, оповестиха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Мотивите за нападението към момента не са известни, само че то беше осъществено няколко дни откакто нигерийски мигрант беше задържан по отношение на жестокото ликвидиране на 18-годишна италианка, чието разчленено тяло беше открито в два куфара покрай града, отбелязва Ройтерс.

Нападателят, 28-годишният локален гражданин Лука Траини, е с чисто правосъдно досие. Както в началото бе обявено, той обикалял с автомобила си по улиците на града с 42 хиляди поданици и стрелял по минувачи в разнообразни региони, в това число пред железопътната гара, в продължение на два часа.

 Арестуваният Лука Траини.
© Stringer, Reuters

Арестуваният Лука Траини.

" Той обикаляше с колата и когато видеше някой цветнокож, стреляше по него ", разказал свидетел. Накрая нападателят спрял пред паметника на падналите във войните, излязъл от колата си " Алфа Ромео " и се оставил да бъде арестуван от полицията без да окаже опозиция. При арестуването му той бил с италианското знаме, увито към раменете му, и отправил фашистки привет, викайки " Да живее Италия ". В колата му бил открит револвер.

Кметът Романо Каранчини удостовери, че шестима чужденци - петима мъже и една жена - са ранени и че всички са чернокожи. Една от жертвите е с заплаха за живота.

Миналата година Лука Траини е бил претендент от листата на антиимигрантската партия Северна Лига за локални избори в населено място покрай Мачерата, заяви Франс прес.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР