Историята от Откритото първенство на Австралия се повтори за Новак

...
Историята от Откритото първенство на Австралия се повтори за Новак
Коментари Харесай

След отказа на Джокович: Григор заема мястото му и става втори поставен!

Историята от Откритото състезание на Австралия се повтори за Новак Джокович и той не бе позволен до присъединяване на идните шампионати от категорията Мастърс 1000 в Индиън Уелс и Маями заради отхвърли да си сложи ваксина против COVID-19. Това обаче е отлична вест за българските почитатели на тениса, защото мястото на сърбина в схемата ще бъде заето от Григор Димитров.

Това стана факт, откакто до последно не бе несъмнено дали 20-кратният първенец от Шлема ще получи позволение да отпътува за Съединени американски щати и името му фигурираше в схемата за BNP Paribas Open. След като обаче преди минути бе оповестено формалното решение на Центъра за заболявания и предварителна защита, че няма да има каквито и да било промени в изискванията за влизане в страната, Джокович е заставен да пропусне още един мощен шампионат през сезона.

По устав мястото му в схемата би трябвало да бъде заето от първия тенисист в листата на чакащите отвън листата с поставените играчи, който е точно Димитров. Така родният ни представител към този момент е втори подложен и ще успее да избегне тежкия чоп, съгласно който можеше да се изправи против Александър Зверев още във втория кръг.

Novak Djokovic withdraws from Indian Wells.

2021 semifinalist and former top 3 Grigor Dimitrov moves to his spot of the draw as the 2nd seed.

A lucky loser will replace Dimitrov in the draw...
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР