Историята около професионалния път на сегашния министър на МВР се

...
Историята около професионалния път на сегашния министър на МВР се
Коментари Харесай

Атанасов: Вярно ли е, че шефът на МВР е работил за наркобоса Мето Илиянски?

Историята към професионалния път на настоящия министър на Министерство на вътрешните работи се замаза. Вярно ли е, че при започване на кариерата си сегашният министър като редови служител на реда в свободното си време е работил към Мето Илиянски? Това попита водачът на ДСБ ген. Атанас Атанасов по БТВ.
„ Изключително е притеснително да бъде назначен за вътрешен министър човек, за който има обществена информация – вярна или не, непроверена, че е бил защита на един наркобос”, сподели водачът на ДСБ. По мотив акцията против семейство Баневи Атанасов попита за какво не са са разследвани преди 10 или 5 години, а в този момент. „ Всичко е агитация, нищо няма да излезе от тези каузи, както и от всички други, които е започвал Борисов, с цел да заблуждава хората”, посочи Атанасов.

Повече от два месеца и половина Министерство на вътрешните работи няма основен секретар, добави той.

Главният секретар е висшата професионална служба в министерството. Неслучайно по закон е планувано той да бъде назначаван по системата на обвързаната подготвеност – не държавното управление да си постави, който желае, а президентът е коректив. В момента имаме основен секретар на Министерство на вътрешните работи, който се назначава от министъра, т.е. политически назначено лице, което управлява цялостната професионална активност в системата и СРС-тата.

„ Явно не могат да намерят кандидатура, за която президентът да подпише указ”, разяснява Атанасов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР