Историята на света е пълна с необясними загадки, някои от

...
Историята на света е пълна с необясними загадки, някои от
Коментари Харесай

10 мистериозни археологически открития, за които все още няма обяснение

Историята на света е цялостна с необясними загадки, някои от които излизат на бял свят с помощта на тези мистериозни археологически открития. Никой от нас няма да живее задоволително дълго, с цел да разбере тайните на всички тях. Но постоянно е забавно да видиш някои в действителност странни неща, скрити под повърхността.
Прочетете още

1. Гигантските птици Моа
Моа са великански нелетящи птици, обитавали територията на Нова Зеландия. Те са достигали до 3 метра височина. Изчезнали са през 17-ти век, като се счита че са били избити от маорите, които се заселили в земите им. По време на експедиция през 20-ти век учени се натъкнали на голям нокът от прица Моа, който бил необикновено добре непокътнат през вековете.


2. Древният храмов комплекс Саксайуаман в Перу
Перфектната каменна зидария на храмовия комплекс Саксайуаман в Перу е построена без потреблението на капка хоросан. Това е в действителност необикновено. Между някои от камъните е невероятно да прокараш даже лист хартия. Освен това всеки блок има гладка повърхнина и заоблени ъгли. Как е реализирано това от античните? Никой не знае.


3. Портата на Слънцето в Боливия
Портата на слънцето може да бъде открита в Тиуанаку – античен и тайнствен град в Боливия. Някои историци имат вяра, че това е бил центърът на голяма империя от първото хилядолетие. Никой няма визия, какво значат знаците, издълбани по повърхността на монумента. Предполага се, че те имат някакво астрологично или астрономическо значение.


4. Тайнствените пещери Лонгю в Китай
Пещерите Лонгю са едно от последните велики археологически открития през 20-ти век. Те не са естествени естествени формирания, а са изкопани от човешки ръце. За да бъде реализирано на това, би трябвало да се употребява труда на хиляди хора. И въпреки всичко, на никое място в историческите източници не е упоменато за сходно събитие.


5. Незавършеният обелиск от Асуан в Египет



6. Подводният град Йонагуни в Япония
Този античен комплекс е открит инцидентно от инструктора по гмуркане Кихачино Аратаке. Подводният град Йонагуни обърква всички научни теории. Скалата, в която е издълбан, е потопена под водата преди към 10 000 години – доста преди издигането на египетските пирамиди. Според науката в този интервал от историята, хората към момента са живеели в пещери и не са имали нужните знания за построяването на сходни каменни градове.


7. Мохенджо-Даро ( “Планината на гибелта ”) в Пакистан
Тайната, която стои зад залеза на този античен град е обърквала учените в продължение на десетилетия. През 1922 година индийският археолог Р. Д. Бенержи открива антични руини на един от островите в река Инд. Скоро по-късно стартират да се появяват въпроси. Как е бил опустошен този популярен град? Какво се е случило с жителите му? Многобройните разкопки не са дали никакви отговори досега.


8. Викингското населено място Ланс о Медоус в Канада
Този археологически обект в Канада в миналото е бил населено място, учредено от викингите преди към 1000 години. Фактът, че викингското населено място Ланс о Медоус съществува, демонстрира, че скандинавските моряци са стигнали до Северна Америка доста преди раждането на Христофор Колумб.


9. Подземните тунели от каменната епоха, минаващи през цяла Европа
Откриването на обширна мрежа от подземни тунели, разпростряли се из цяла Европа от Шотландия до Турция, демонстрира, че общностите от каменната епоха не са били просто ловци-събирачи. Но задачата, с която са основани тези тунели, към момента остава мистерия. Някои откриватели имат вяра, че те са били употребявани като отбрана против хищници. Други считат, че те са осигурявали опция на хората от каменната епоха за безвредно напредване, осигурявайки отбрана от суровите климатични условия и разнообразни спорове.


10. Гигантските каменни сфери в Коста Рика
Тези мистериозни каменни формирания интригуват освен с тяхната съвършена сферична форма, само че и поради незнайния си генезис. Каменните сфери в Коста Рика са открити през 30-те години на предишния век от служащи, прочистващи джунглата за построяването на бананова ферма. Местните митове разказвали, че каменните сфери крият в себе си златно богатство, само че се оказва, че са празни.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР