От началото на годината 120 души са загинали и над

...
От началото на годината 120 души са загинали и над
Коментари Харесай

120 загинали в над 2200 тежки катастрофи от началото на годината

От началото на годината 120 души са починали и над 2700 са ранени в над 2200 тежки пътнотранспортни катастрофи. Загиналите на пътя са по-малко с 42-ма души в съпоставяне същия интервал на предходната година, сподели Любка Маринова, някогашен представител на " Пътна полиция " пред БНР. Тя разясни, че починалите от началото на май също са по-малко в съпоставяне същия интервал на предходната година. Загинали са 7 души, а ранените са 127. За по-ниска скорост и по-голяма отдалеченост сред колите, когато на открито е дъждовно, приканиха Любка Маринова и Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия.
Прочетете още
" По време на дъжд се усилват леките пътно-транспортни катастрофи. Такова е времето сега. Инцидентите са единствено с материални вреди обаче. Там няма починали и ранени хора. Това е по този начин, тъй като по-голям брой коли вземат участие в пътното придвижване, защото в множеството случаи хората ги употребяват като чадъри. Намалете скоростта минимум с 20 километра от оптимално допустимата, и увеличете дистанцията. Пътното платно е хлъзгаво, усилва се спирачния път ", сподели Любка Маринова.

" При дъжд дано имат поради хората, че нашите автомагистрали са доста рискови. Стават аквапланинги на доста места. При дъжд постоянно би трябвало дистанцията да е по-голяма и скоростта да е по-ниска. Изключително деликатно да се кара в такива условия ", уточни Владимир Тодоров.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР