Историята на паранормалното имение на семейство Спраг В имението на

...
Историята на паранормалното имение на семейство Спраг В имението на
Коментари Харесай

Историята на паранормалното имение на семейство Спраг

Историята на паранормалното имение на семейство Спраг В имението на някогашен губернатор има ледени места, фантомни стъпки и злокобни кукли, а във винената му маза се появяват кълба и други странни феномени … (Zona666.com) Имението е било дом на полковник Амаса (Colonel Amasa) и брат му Уилям Спраг II (William Sprague II). Те са най-богатите хора в Америка по време на Гражданската война. Техният бизнес, компанията A. & W. Sprague Company, създава милион метри бял плат. Уилям, който бил определен за сенатор, тогава губернатор, се дами за Кейт Чейс (Kate Chase), щерка на Салмън П. Чейс (Salmon P. Chase), секретар на Министерството на финансите, а по-късно основен арбитър на Върховния съд. Именно в тази къща, Амаса взема решение да построи Парк Нарагансет (Narragansett Trotting Park), тъй като не му харесвала корупцията, която се случвала, по време на надпреварите във Вашингтон Парк. Животът бил добър до деня преди Нова година. В деня на новогодишната нощ на 1843 година, е намерено тялото на Амаса, който бил грубо пребит и с огнестрелна рана в ръката. Въпреки, че няма очевидци на закононарушението, за убийството е упрекнато семейство Гордънс. По това време има доста предубеждения против ирландците.



Амаса Никълъс Гордън, ирландски преселник, имал дребна механа покрай фабриката на Спраг. Работници посещавали кръчмата и пиели алкохол. Братята Спраг били вбесени единствено от мисълта, че чиновниците им пият по време на работа. Амаса предиздвикал градския съвет да отнеме лиценза за алкохол на Никълъс, макар че се счита, че няма причина да го направи. Но, Амаса бил авторитетен. Никълъс довел фамилията си от Ирландия в Америка за по-добър живот. Бизнесът му бил печеливш до отнемането на лиценза. След това, съвсем банкрутирал. Твърди се, че полицията е арестувала всеки член на фамилията, който са съумели да намерят. Включително най-възрастния мъж и домашното куче (!), тъй като били уверени, че има скрит план. Първо били съдени братята на Никълъс – Джон и Уилям. Проститутка, която непрестанно бъркала имената на братята, била главният очевидец на обвиняването. В журито нямало ирландци. Съдията и обвиняващите юристи показали очевиден фанатизъм. Нямало неоспорими доказателства, само че Джон бил приет за отговорен за ликвидиране и обесен. Четете още: Страшните събития в имението Самъруинд Няколко години по-късно, били разкрити доказателства, които сочат, че братът на Амаса – Уилям, е килърът.



Уилям Спраг Хората имат вяра, че мистериозната жена, забелязана за първи път през 1925 година, е Кейт. Тя била красива жена и мечтаела да стане първата дама на нацията в Белия дом, а тогава Уилям бил губернатор на Род Айлънд (Rhode Island). За страдание, бракът им не е благополучен. След като тя и Уилям се развеждат, Кейт има сложен живот. През 1899 година, тя умира в беднотия в имението на татко си във Вашингтон, окръг Колумбия. Призракът й е забелязан да стои пред огледалото в балната зала на имението на Спраг. През 1968 година, студент от Университета Браун (Brown University), който работи в имението, организира сеанс с дъска Уиджа (Ouija). Той реализира контакт с дух на име Чарлз, който преди е бил иконом на фамилията. Дъщеря му трябвало да се омъжи за един от семейство Спраг, само че мъжът се оженил за друга. Чарлз считал, че би имал финансова изгода от съюза.



Хора са усещали странни наличия и ледени места, чували са фантомни стъпки по стълбите и са виждали злокобни отблясъци в този дом. Казват, че Стаята за кукли има злокобна аура, а античните кукли се взират в тях. Мъж в черно е видян на стълбите. Някои считат, че призракът е на Уилям Спраг I, бащата на Амаса и Уилям, който е умрял след задушаване от пилешка кост в гърлото. Други смятът, че духът е на синът на Кейт – Уилям, който се е самоубил през 1890 г. Ако призраците са на Кейт и Чарлз, това най-вероятно е породено от контузии, които са претърпели в къщата. Разбираемо е, че призракът на Кейт ще се появява на мястото, където е изпитвала болката от развода, което по това време е скандално. Чарлз претърпява тежко това, че Спраг, който е трябвало да се ожени за щерка му, не го е направил. Техните появявания са, най-вероятно преследваща сила, отпечатана във времето и пространството.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР