Историята на Ева, която расте и се смалява“, преразказваха седмокласниците

...
Историята на Ева, която расте и се смалява“, преразказваха седмокласниците
Коментари Харесай

Анулирана работа на матурата по български език и литература в VII клас

Историята на „ Ева, която пораства и се смалява “ , преразказваха седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература през днешния ден, оповестиха от Министерството на образованието и науката /МОН/. Творбата на Иванка Могилска е написана особено за банката с неизучавани творби, която се употребява за националното външно оценяване в VII клас . Учениците трябваше да напишат обстоен преразказ от името на безпристрастен повествовател .

С история за преподавател и неговите възпитаници, които намират неповторима находка, бяха свързани езиковите задания и тези за четене с схващане . Предпоследната 25 задача изискваше с няколко фрази учениците да обяснят какво внушават стихове от одата „ Опълченците на Шипка “ на Иван Вазов .

До момента в МОН има постъпила информация за една анулирана работа на националното външно оценяване по български език и литература в VII клас.

Десетокласниците работиха върху три текста – за дебатите, за Дуранкулак и върху фрагмент от повестта „ Гераците “ на Елин Пелин. Последната задача беше да напишат обобщение на текста за Дуранкулак.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР