Историята на близнаците огнеборци - Пламен Занчев и Августин Занчев,

...
Историята на близнаците огнеборци - Пламен Занчев и Августин Занчев,
Коментари Харесай

Близнаци огнеборци от Пловдивско се хвърлят в пламъците, за ...

Историята на близнаците огнеборци - Пламен Занчев и Августин Занчев, потвърждава, че когато човек мощно има вяра в своята фантазия, тя се трансформира в реалност 

Мечтата на двамата братя Пламен и Августин Занчеви да станат пожарникари се трансформира в действителност преди 5 години. От тогава до в този момент те застъпват на всяко дежурство с голямо предпочитание, хъс и неспокойствие. Близнаците, които са родом от Раковски, са първо потомство огнеборци в рода си. Работят в две разнообразни районни служби - Пламен е пожарникар в Първомай, а Августин работи в Първа работа в Пловдив.

Отговорност, самоподготовка, дисциплинираност и работа в екип са скъпите уроци, които усвояват от спорта. Мечтата им да станат пожарникари се заражда, когато са 15-годишни. Запленени от разказите и персоналния образец на пожарникари от локалната работа, ден след ден се пробват да се приближат до нея и да я трансфорат в действителност, тъй като считат, че човек се усеща задоволен от себе си, когато е оказал помощ, дал е вяра и кураж, бил е потребен. Постигат фантазията си от втория опит, само че с доста труд и религия. Не съумяват да се преборят с конкуренцията на първия конкурс през 2015 година, което малко ги обезсърчава. Но не стопират да имат вяра, че когато искаш нещо мощно, би трябвало да се работиш за него и да се бориш, с цел да се случи. Пропускат идващия конкурс, като употребяват времето за разбор и още по-сериозна физическа и психическа подготовка. Първи в редиците на огнеборците влиза Августин, а три месеца по- късно, място като пожарникар си извоюва и Пламен.    

32-годишните мъже стартират всяко свое дежурство с голямо предпочитание и персонална мотивация. Споделят, че добре премислят всяко свое деяние и са на мнение, че униформата слага рамка и правила за държание в обществото, тъй като за останалите постоянно би трябвало да бъдеш човек и експерт за образец. 

Братята близнаци споделят своето всекидневие и непрестанно се допитват един до различен за значимите решения в живота си. Като най- вълнуваща  определят една своя среща по време на произшествие, когато екип от Пловдив е изпратен на помощ в Първомай. Тогава Августин и Пламен един до друг, гасят ударена от гръмотевица плевня в Първомай. Вълнението е голямо.
И въпреки че през днешния ден всеки от тях има свое семейство, споделят, че  второто им семейство са сътрудниците в службата. Защото с тях споделят празници, ежедневни човешки борби и провокации, разделят отговорност, само че и разчитат на безусловна поддръжка един на различен.  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР