Исторически пробив в отношенията между Северна и Южна Корея. Лидерите

...
Исторически пробив в отношенията между Северна и Южна Корея. Лидерите
Коментари Харесай

Лидерите на Северна и Южна Корея обещаха пълно премахване на ядрените оръжия

Исторически пробив в връзките сред Северна и Южна Корея. Лидерите на двете страни дадоха обещание дълготраен мир и цялостно унищожаване на нуклеарните оръжия от Корейския полуостров.

Ден, изпълнен с прочувствени моменти. Това е един от тях - когато водачът на Северна Корея хвана ръката на южнокорейския президент, с цел да стъпят дружно на Севернокорейска земя.

Оптимизъм царува през днешния ден на Корейския полуостров. След десетилетия на напрежение в връзките сред Северна и Южна Корея, водачите на двете страни оповестиха, че ще се стремят към съглашение за " дълготраен " и " стабилен " мир в региона. Двете страни са в положение на война от 1953-та година, когато войната сред Севера и Юга приключва единствено с помирение.
Мун Дже-ин, президент на Южна Корея: Днес, с ръководителя Ким Чен-ун потвърдихме нашата обща цел - да премахнем нуклеарните оръжия от Корейския полуостров. Искам да публикация, че от този миг Южна и Северна Корея ще си сътрудничат за постигането на тази цел.  © Българска телеграфна агенция
Съвместната декларация включва също обещания за редуциране на въоръженията, преустановяване на " враждебните дейности ", превръщането в " зона на мира " на мощно укрепената граница сред Севера и Юга и за блян към многостранни диалози с други страни, измежду които Съединените щати.
Ким Чен-ун, водач на Северна Корея: Споразумението, което постигнахме. Споразумение, което се следи от хората от Корейския полуостров и от целия свят - няма да повтори историята с неизпълнени обещания.
Следващата дипломатическа стъпка на севернокорейския водач е среща с президента на Съединените щати. Датата на диалозите сред Ким Чен-ун и Доналд Тръмп към момента не е известна.
Още по тематиката Историческа среща сред водачите на Северна и Южна Корея
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР