Историческа - така мнозина определят речта на Доналд Туск на

...
Историческа - така мнозина определят речта на Доналд Туск на
Коментари Харесай

Харалан Александров за речта на Туск: Каза точно това, което ние искаме да чуем

Историческа - по този начин мнозина дефинират речта на Доналд Туск на български език. Още с първото си изречение от стихотворението на Иван Вазов той провокира бурни овации в залата на Народния спектакъл нощес. Социалните мрежи безусловно избухнаха с късото възклицание " Туск ", последвано от стотици мнения. Много огромно изпитание и подготовка - по този начин общественият антрополог Харалан Александров дефинира речта на български език. Ето още от разбора на някои от най-силните моменти от това изявление.

Доналд Туск - ръководител на Европейския съвет: Никой не ви е дал нищо безплатно. Харалан Александров - обществен антрополог: Каза тъкмо това, което ние желаеме да чуем.
Чувствителен към вълненията, очакванията, само че и комплексите на българите, в словото си Доналд Туск разчупи нормалните рамки при откриването на Европедседателството. Според обществения антрополог Харалан Александров заложеният звук е другарски, фамилен, развеселен.

Харалан Александров - обществен антрополог: Посочи на българите мотивите да сме горди с нашата еднаквост, защото огромният проблем на идентичността на нашата нация е, че сякаш към момента има повече неща, от които се срамим, в сравнение с такива, с които се гордеем. И е прекомерно значимо да ни бъдат посочени извън.

Туск - рецитира стихове на Вазов, уточни българското присъединяване в един от най-гледаните в света сериали - " Игра на тронове ", напомни триумфите на Стоичков.
Харалан Александров - обществен антрополог: Това е едно алегорично изпитание да се скачи българското, което към момента стои като доста изолирано, локално и в някакъв смисъл затворено, изолирано с световното. Това е тази игра на асоциации, която подсказва много бърз и много политически отракан разум.
" Ще се справите ", сподели ни Доналд Туск.
Доналд Туск - ръководител на Европейския съвет: Вие, които в никакъв случай не сте изгубили бойно знаме в борба.... овации. Харалан Александров - обществен антрополог: Бидейки поляк, бидейки представител на една страна със славно и героична история, която доста дълго време е разкъсвана и на процедура няма самостоятелност, суверенитет, която е жертва на окупации е доста сензитивен към комплексите и към очакванията и копнежите на българите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР