Историческа стъпка - така украинският президент Володимир Зеленски определи приемането

...
Историческа стъпка - така украинският президент Володимир Зеленски определи приемането
Коментари Харесай

Заем-наем: Какво представлява законът на САЩ за ленд-лийз в помощ на Украйна

Историческа стъпка - по този начин украинският президент Володимир Зеленски дефинира приемането на американския закон " заем-наем " (Lend-Lease), който ще улесни военната помощ за Украйна. Нормативният акт беше публично утвърдена от президента Джо Байдън точно на Деня на Европа. 

Законът основава опростена процедура за доставка на всевъзможни типове оръжия и муниции за Украйна и други страни. Той е сходен на този, който Съединени американски щати приема през 1941 година, с цел да помогне на съперниците на нацистка Германия, в това число и Съветския съюз. Този път обаче Кремъл е от другата страна - Москва е агресорът в Украйна, а мнозина се питат дали историята ще се повтори и американската военна помощ за Киев още веднъж ще изиграе основна роля във войната.

Какво планува законът за ленд-лийз за Украйна?

Правният акт носи името Закон за ленд-лизинг за защита на демокрацията на Украйна. Той ще улесни Съединени американски щати да отпускат или да дават чартърен военна помощ на съдружници, наранени от съветската инвазия. Съгласно мярката Киев ще може да изиска банален трансфер на американско оръжие и друга помощ за сигурност, а Съединени американски щати ще получат гаранции, че страната ще размени или възвърне активите на по-късен стадий.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР