iStock Институтът Паул Ерлих даде одобрение за клиничното изпитване на потенциална

...
iStock
Институтът Паул Ерлих даде одобрение за клиничното изпитване на потенциална
Коментари Харесай

Германия започва клинично изпитване на ваксина срещу COVID-19

 iStock Институтът " Паул Ерлих " даде утвърждение за клиничното изпитване на евентуална ваксина против ковид в Германия за първи път, заяви сп. " Дер Шпигел ". Препаратът би трябвало да се тества върху здрави доброволци. 

Както бе оповестено от Федералния институт за ваксини и биомедицински медикаменти, основаната в Майнц компания Biontech получава утвърждение да тества дейната си съставна част върху здрави доброволци. Biontech си сътрудничи с фармацевтичната компания Pfizer за създаването на имунизацията, осведоми БГНЕС. 

Според института " Паул Ерлих " в началото имунизацията би трябвало да се тества на към 200 здрави хора на възраст сред 18 и 55 години. В последваща фаза се планира ваксината да се тества върху към 500 души, които принадлежат към рисковата група, при положение на COVID-19 - хора на възраст над 55 години, някои от които имат предходни болести.

Учените ще ревизират дали участниците образуват антитела против ковид. Съвместимостта на имунизацията беше авансово тествана с опити върху мишки. При опитите с животни учените разбират каква доза е нужна и дали имунизацията би трябвало да се ползва един път или два пъти. На тези въпроси ще се отговори по-подробно в клиничното изпитване, което стартира в този момент.

От института " Паул Ерлих " допускат, че за това изследване ще са нужни най-малко три до пет месеца. Трябва да бъде сигурно коя доза е вярна и какъв брой търпима е имунизацията, преди да започне по-голямо клинично проучване.

Шефът на Biontech Угур Сахин чака първите резултати от изследването в края на юни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР