Истинско съзвездие от български футболни величия ще види публиката на

...
Истинско съзвездие от български футболни величия ще види публиката на
Коментари Харесай

Националният отбор по футбол за ветерани ще изиграе приятелски мач в Букурещ в чест на 24 май

Истинско съзвездие от български футболни величия ще види публиката на стадион " Генча " в румънската столица Букурещ на следващия ден, където националният тим за ветерани ще изиграе един доста специфичен мач. Те ще вземат участие другарска футболна среща по случай 24 май, ден на славянската култура и просвета, сред " ФК ДЕПУТАТИ " Румънски парламент и " Национален тим на България - ВЕТЕРАНИ ". Мястото е стадион " Генча " - понеделник (22.05.2023) с начален час 18:00 часа. 

Селекционерът на българския тим Венци Рангелов е присъединил цели петима участници от славния народен тим, спечелил 4-ото място на Световното състезание в Съединени американски щати през 1994-а година. Това са вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, ръководителят на Зонален съвет Велико Търново Бончо Генчев, както и през днешния ден работещите като треньори Цанко Цветанов, Златко Янков и Илиян Киряков. 

В групата също по този начин са и участниците на Евро 96 и на Световното състезание през 1998-а година във Франция Здравко Здравков, който ще пази българската врата, Росен Кирилов и Радостин Кишишев, които ще му оказват помощ в отбрана. В групата е и досегашният народен селекционер на България Ясен Петров, а групата се добавя от величия от българския футболен живот, оставили ослепителен спомен с изявите си по родните терени. 

Състав България:  1. Здравко Здравков, 2. Радостин Кишишев, 3. Росен Кирилов, 4. Цанко Цветанов, 5. Илиян Киряков, 6. Златко Янков, 7. Емил Костадинов, 8. Светослав Дяков, 9. Бончо Генчев, 10. Дончо Донев, 11. Александър Александров, 12. Ясен Петров, 13. Станислав Ангелов, 14. Мартин Ковачев, 15. Диян Петков, 16. Мартин Камбуров 

Домакин на събитието е българският народен представител в румънския парламент Георги Наков. Бивш кмет на градчето Стар Бишнов, Наков е приключил специалността " Право " в Софийския Университет " Свети Климент Охридски " и също е играл в футбол като полузащитник. 

В 20.30 часа за българските национали е проведен формален банкет, на койщо ще участват формалните лица от Румънския парламент, посланикът на България в Букурещ, други членове на дипломатическата задача. На идващия ден футболистите ще посетят и румънския парламент, където ще изслушат речта на Георги Наков във връзка 24-ти май. 

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР