Истинско коледно чудо споходи семейство Анита и Бисер Манолови от

...
Истинско коледно чудо споходи семейство Анита и Бисер Манолови от
Коментари Харесай

На Коледа стават чудеса – бебе се роди в семейство, изгубило 18-годишния си син

Истинско коледно знамение споходи семейство Анита и Бисер Манолови от Добрич, които през лятото на 2019 година изгубиха своя наследник. Тогава 18-годишният Дилян, който се ражда след доста компликации, се удави в морето край Поморие.

Преди дни – на 15 декември, те се снабдиха с рожба – на бял свят се появи синът им Владислав. Момченцето се роди със секцио, с тегло 3800 грама и дължина 52 сантиметра, заяви локалният уебсайт Pro News Dobrich.

„ След като изгубихме Дилян беше доста мъчно. Буквално седмици по-късно двамата със брачната половинка ми взехме решение, че няма смисъл да се окайваме. Не че са спрели сълзите ни от заран до вечер, само че взехме решение да си имаме друго дете “, споделя бащата.

Фаталният ден е 15 юли 2019 година, понеделник. Бисер и Анита отиват да видят за пет дни Дилян – ученик на Езикова гимназия „ Гео Милев “ в Добрич, който е началник аниматор в огромна хотелска верига в Поморие. Предни години е бил аниматор в Златни пясъци, доста му е харесвало и доста се е забавлявал, въпреки че склонностите му са били ориентирани към компютрите, програмирането, образните резултати. Така беше решил – хем да прегледа Южното Черноморие, хем да си изкара два хубави месеца с другари, споделя бащата.

Във въпросния ден Дилян взема фамилния автомобил и разхожда екипа си из Поморие. След това отиват на плаж. Влизат в морето към 17.30 часа със свои сътрудници – момче от Словакия и две девойки – едното от Украйна, другото негова съученичка от Езикова гимназия. Тогава става огромната покруса – водата завлича Дилян във вътрешността в морето и той изчезва.

В четвъртък морето изхвърля натрупа му. Дилян е заровен в затворен ковчег. Бащата споделя, че до три месеца е трябвало да получат информация за следствието от полицията, само че и до ден сегашен никой не ги е потърсил.

„ Дилян се появи доста мъчно на бял свят като раждане “, споделя Бисер. Веднага откакто се женят с Анита й откриват аневризма на мозъка. Дават й два-три % да оцелее. В Добрич акушер-гинеколозите са безапелационни, че дамата не би трябвало да ражда.
„ Обясниха, че при най-малкото напрягане тази аневризма може отново да се повтори, макар че е оперирана “, изяснява брачният партньор на Анита.

Въпреки че е нежна, брачната половинка му има мощна душeвност, забременява и на 28 години ражда Дилян.

Преди Анита да забременее с Владислав фамилията отново потегля по лекари, с цел да се реши дали тази аневризма няма да се задейства още веднъж. Над един месец са правени съвещания, проучвания и прегледи в Добрич, Варна и най-много в София при проф. Габровски. В последна сметка лекарите споделят, че може да се пристъпи към ин витро. Насочват се към столицата, откъдето им споделят, че процедурата би трябвало да бъде направена до една година, тъй като Анита наближава 50.

Това става в болница „ Надежда “ при доктор Георги Стаменов, който им дава максимален % възможност процедурата да е сполучлива. Мария Георгиева – координатор на Фондация „ Искам бебе “ в Добрич, и основателят на организацията Радина Велчева са хората, които първоначално ги насочват, спомагат им за час, защото там се чака шест месеца с цел да получиш подобен.

„ Бяха дълги месеци на пътешестване, с доста лекувания, прегледи, проучвания непрекъснати в София, надпреварване с времето “, споделя още Бисер.

За фамилията е много тежко, изключително с ситуацията поради ковид. Дори в един миг им се постанова да пътуват с позволение за овакантяване на Добрич и за престояване в София. Така идва април, когато споделят, че Анита е подготвена за ин витро.
„ Срещу Коледа се случват чудеса и на нас се случи чудото Влади “, споделя бащата.
След положителната вест той написа във Facebook:

„ Добре пристигнало, благополучие на име Влади! Жив и здрав, блажен и вдъхновен! Бъди образец за подражателство, бъди ярък лъч в живота на близки и другари, какъвто беше батко ти Диди, който постоянно ще носим в сърцата си! Обичаме те и ти благодарим, че пристигна при нас, слънчице, подарък скъп на мама и тати и на всички нас! И помни – имаш неповторими родители, невероятни – мощни, смели и доста положителни хора! “.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР