Истинските герои на 21-то столетие ще бъдат медиците. Това заяви

...
Истинските герои на 21-то столетие ще бъдат медиците. Това заяви
Коментари Харесай

Димитър Недков: Истинските герои на XXI век ще бъдат медиците

Истинските герои на 21-то столетие ще бъдат медиците. Това съобщи в ефира на предаването университетският учител и публицист Димитър Недков. 
Той разяснява обществено-политическите процеси по света в подтекста на, като уточни, че тя може да се преглежда и от различен аспект: като неуспех на политическите престижи. 
" В момента живеем и поносим следствията от три метафизичен титанични придвижвания. Това са пророчествата на Достоевски, концепцията на Фройд за индивида и постулата " Бог е мъртъв! " на Ницше. Тази света троица сега съгласно мен лежи в основата на човешките общества ", означи писателят. Според Димитър Недков носителите на вярата през днешния ден са в бели престилки. " Те ще са представителите на положителното в 21-то столетие. Те ще са `героите на нашето време`, в случай че перефразираме Лермонтов. От друга страна, позорът, тъмните сили, злото в тази обстановка обира политическият естаблишмънт по света ", безапелационен е Недков.
Писателят означи, че човечеството сега живее по образеца на антиутопичните романи. Недков попита по какъв начин става по този начин, че в света има повече патрони, в сравнение с защитни маски? По думите на Недков e част от генералната подготовка, с цел да се види доколко може да се ръководи виртуално светът.
Един от позитивните аспекти на пандемията, счита Недков, е, че човек става наясно със себе си и стартира да си дава сметка. " Човекът се самодисциплинира. Виждаме го това нещо. Човекът стартира да беседва със себе си и мисли, преди да се поддава на чисто потребителската матрица на своето битие ", сподели писателят. Той смята, че хората са почнали да се групират и да водят смислени диалози, а някои от тях са се изпокарали дефинитивно, защото по този начин или другояче не са се понасяли между тях. " Такъв вид пандемии трансформират и отношението към гибелта. Тя придобива един по-философски смисъл. Пандемиите не всяват спомагателен боязън към гибелта, а стартират да карат обществата да разсъждават какво вършат тук на земята ", разяснява Недков, който е уверен обаче, че хората ще спасят нашата планета.
Целия диалог с Димитър Недков гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР