Истински седемместен, изцяло електрически SUV, който допълнително повишава нашите стандарти

...
Истински седемместен, изцяло електрически SUV, който допълнително повишава нашите стандарти
Коментари Харесай

Новото, напълно електрическо Volvo EX90: началото на нова ера за Volvo Cars

Истински седемместен, напълно електрически SUV, който в допълнение покачва нашите стандарти за сигурност и по-устойчив метод на живот: новото Volvo EX90 е началото на нова епоха за нашата компания, в която ние слагаме съдбоносен курс към изцяло електрическо бъдеще.

Днес показахме на света нашия нов, напълно електрически SUV флагман, онлайн от центъра на Стокхолм, отразявайки нашите шведски корени. Производството на Volvo EX90 ще започва идната година в Съединени американски щати, а по-късно и в Китай. Целта ние тези две индустриални уреди да бъдат климатично неутрални.

Новото Volvo EX90 дефинира правилото на скандинавския дизайн, където формата следва функционалността. Той е функционален, моден фамилен автомобил с съвременни пропорции и редица авангардни технологии за съгласуваност, електрификация и сигурност.

„ Volvo EX90 е знак на това кои сме ние и накъде отиваме “, сподели Джим Роуън, нашият основен изпълнителен шеф. „ Той е изцяло електрически, с пробег до 600 километра с едно зареждане, планиран да увеличи в допълнение нашите стандарти за сигурност. EX90 е първият автомобил Volvo, който в действителност се дефинира от своя програмен продукт и е част от по-широка екосистема, свързваща се с вашия дом и другите ви устройства. Той отваря нова страница в историята на Volvo Cars. ”

Защита на вас и вашите близки
Стандартната сигурност във Volvo EX90 е по-висока от всеки автомобил Volvo преди него. Той е планиран да схваща лидера и заобикалящата го среда, да защищити Вас, Вашите близки и останалите участници в придвижването. Освен това с течение на времето става още по-интелигентен и безвреден, с помощта на актуализациите, които получава по въздуха.

Volvo EX90 има незабележим щит за сигурност, задействан от най-новата ни сензорна технология, от вътрешната страна и извън. Най-съвременните датчици, като камери, радари и LIDAR са свързани към високопроизводителните съществени модули на автомобила, където NVIDIA DRIVE ръководи личния програмен продукт на Volvo Cars, с цел да сътвори в действително време 360-градусов взор към света.

Нашите датчици не се уморяват или разсейват. Те са предопределени да реагират, когато сте закъснели с малко. Нашият Lidar следи пътя пред Вас, без значение дали е ден или нощ, даже при висока скорост. Технологията може да записва дребни обекти на стотици метри пред себе си, осигурявайки повече време за информиране и реакция. Освен това тя усъвършенства надеждността и цялостната успеваемост на Системата за подкрепяне на лидера Pilot Assist, с спомагателна оптимизация при промяната на лентите.

Нашият незабележим щит се грижи за Вас и от вътрешната страна. Специални датчици и камери, захранвани от създадени в компанията логаритми, наблюдават концентрацията на лидера. Технологията разрешава на Volvo EX90 да разбере по кое време сте разсеяни, сънливи или невнимателни, по-бързо и точно от всеки различен автомобил Volvo досега.
В началото системата ще ви предизвести с леко бутане, по-късно ще се намеси по-настоятелно. И, в случай че немислимото въпреки всичко се случи и Вие заспите или Ви стане неприятно до момента в който шофирате, Volvo EX90 ще спре безвредно и ще повика помощ.

И най-после, с помощта на най-съвременните технологии, в това число Lidar, EX90 е първото Volvo, което е хардуерно готово за самостоятелно шофиране в бъдеще.

Технология за
Ключовата система, захранвана от NVIDIA DRIVE AI платформите Xavier и Orin, Snapdragon® Cockpit системата на Qualcomm Technologies, както и от вътрешно-фирмения програмен продукт на Volvo, ръководи множеството от главните функционалности в автомобила, от сигурност и забавление до ръководство на батерията. Крайният резултат е по-сигурно и прелестно преживяване в автомобила.

С други думи, Вашето Volvo EX90 няма да бъде просто един нов автомобил, а високотехнологичен компютър на колела. Още повече, той ще се усъвършенства с течение на времето, с помощта на актуализациите на софтуера по въздуха, тъкмо като Вашия смарт телефон или преносим компютър.

Комбинирането на най-съвременните технологии от Snapdragon’ Cockpit Platforms с опциите за визуализация на Unreal Engine и 3D платформата на Epic Games, употребена в някои от най-големите игри в света, Ви дава светкавичнa изчислителна мощ и висококачествени графики на екраните в автомобила и екрана на челното стъкло.

14,5-инчовият централен екран е Вашият вход към една от най-хубавите информационно-развлекателни системи на пазара, с вграден Гугъл. Приложенията и услугите на Гугъл, в това число функционалността „ свободни ръце “ от Гугъл Assistant, навигация в Гугъл Maps и останалите обичаните Ваши приложения в Гугъл Play - всички те са вградени. Дисплеите във Volvo EX90 Ви оказват помощ да не откъсвате очите си от пътя, като Ви оферират точната информация в точното време. Volvo EX90 ще бъде съчетаем и с безжичния Apple CarPlay.

Благодарение на общоприетата 5G връзка, където е налична, е извънредно елементарно да инсталирате мечтаните приложения на началния екран и да се насладите на мощно интуитивна навигация. Можете също по този начин да слушате обичаната си музика, посредством новата аудиосистема на водещите в света Bowers & Wilkins, включваща Dolby Atmos за първи път във Volvo, плюс високоговорители, интегрирани в подглавника за вълнуващ тон.

Volvo EX90 също ще се предлага с „ phone key “ технология общоприетоо. Вашият смарт телефон ще бъде ключът за вашия автомобил и автоматизирано ще го отключва и ще започва личен привет, когато се приближите. Вашият персонален профил също ще се зарежда автоматизирано, когато влезете в автомобила.

Цялата тази технология е събрана в един от най-приятните и елегантни автомобилни интериори на пазара, изпълнен с естествени и отговорно създадени материали. Тази вътрешна комбинация също отразява нашите упоритости за резистентност, като да вземем за пример да бъдем климатично неутрални до 2040 година

Подкрепа за по-устойчив метод на живот
Със своята чисто нова, вътрешно създадена напълно електрическа софтуерна база, Volvo EX90 е Вашият съвършен сателит за по-устойчив фамилен метод на живот. Осигурявайки до 600 километра пробег без нездравословни излъчвания с едно зареждане, съгласно WLTP, той зарежда от 10 до 80 % за по-малко от 30 минути.
Първоначално ще се предлага във версия със задвижване на четирите колела, 111 kW батерия и два електромотора с обща мощ от 380 kW (517 к.с.) и 910 Nm въртящ миг. В композиция с напълно новото шаси, това подсигурява вълнуващо преживяване зад кормилото.

Volvo EX90 съдържа почти 15% рециклирана стомана, 25% рециклиран алуминий, както и 48 кг рециклирана пластмаса и материали на биологична основа, което подхожда на към 15% от общата пластмаса, употребена в автомобил – най-високото равнище от всеки автомобил Volvo досега.
И най-после, Volvo EX90 е първият ни автомобил с целия нужен хардуер, допускащ в двете посоки зареждане. Това е технология, посредством която можете да употребявате батерията на автомобила си като спомагателен източник на сила, да вземем за пример за зареждане на Вашия дом, други електрически устройства или различен електромобил Volvo. Планираме да създадем в двете посоки зареждане налично в бъдеще, като стартираме с определени пазари.

• Описаните функционалности може да не са наложителни и наличността на функционалностите и услугите, упоменати нагоре, може да се разграничава в другите пазари.
• Данните за зареждане и пробег са предварителни и произтичат от оценки и калкулации, осъществени от Volvo Cars за Volvo EX90 и тези резултати не са обезпечени. Предварителната цифра за пробег е за в началото наличната версия с два електромотора и задвижване на всички колела (300Kw/408 к.с.). Предварителният диапазон варира за другите равнища на съоръжение. Пробегът и потреблението на сила при действителни условия варират, според от метода на шофиране и други външни фактори. Времената за зареждане могат да варират и зависят от фактори като външна температура, температура на батерията, зарядната станция, положението на батерията и положението на автомобила. Предстои сертификация на автомобила.
• Гугъл, Гугъл Play и Гугъл Maps са търговски марки на Гугъл LLC.
• Snapdragon е артикул на Qualcomm Technologies, Inc. и/или нейните филиали. Snapdragon е комерсиална марка или записана комерсиална марка на Qualcomm Incorporated.

*Източник: www.volvocars.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР