Истински кошмар изживяват родопски гурбетчии в Западна Европа. Пресни попълнения

...
Истински кошмар изживяват родопски гурбетчии в Западна Европа. Пресни попълнения
Коментари Харесай

Кошмарът на BG гурбетчията: За шепа евро спи и в миризлива тоалетна

Истински призрачен сън изживяват родопски гурбетчии в Западна Европа. Пресни попълнения на трудовия пазар в Холандия са принудени да се тъпчат в дребни жилища поради неспособност да си намерят свободни квартири, а и поради високите наеми, написа 24Родопи.

По 15 - 20 души живеят в едно жилище. Има и случай на 22-ма гастарбайтери, които са принудени да разделят скромна площ в Хага, като даже тоалетната се трансформира в спалня нощно време, разкриха за 24rodopi.com нашенци, които от години изкарват прехраната си на запад.

"Двамата спят в банята, в която има и тоалетната, като изискването е останалите да я употребяват до 22.00 часа. Опъват се дюшеци и става мини спалня. Ако се наложи, през нощта другите употребяват единствено дребната тоалетна ", разясниха нашенци, които са били в къщичката на българските гурбетчии.

„ В Холандия към този момент е извънредно мъчно за квартира, същото е и в Германия. Така новодошлите са принудени да търсят заслон при други нашенци.

Емигранти от България от години вършат много пари от квартири. Наемат жилища, които след това преотдават на наши хора. Тъпчат се по двадесет души и се вадят двойно повече пари от наема ", споделя Юсеин от Родопите пред наш екип.

Нова вълна небогати нашенци се насочи към Европа, като през летните месеци даже компанията за непорочност в Кърджали остана без чиновници. Масово служащи напуснаха, с цел да чистят… киносалони в Германия.

Нашенци вършат хилядарки и в Лондон от… наеми за нашенци. Стратегията разкриват родопчани, които работят от години на Острова.

По думите им, никакъв Брекзит не стряска родните гастарбайтери, които не престават да избират Англия като цел №1 на гурбета.

Стари служащи пък ремонтират къщи, които по-късно дават чартърен на други родни труженици, прясно пристигнали на Острова. Между 1500-1800 паунда върви наемът на къща месечно в английската столица.

Кърджалийци пък прибират по към 500 до 700 паунда, до момента в който останалите отиват за действителния притежател на парцелите, с който точно те подписват контракт за наем. Собственикът пък е „ доволен” и на 1000, 1100 паунда на месец, като останалото отива при предприемчивите нашенци.

„ Това са чисти пари всеки месец. Ние сме направили ремонт, ободряване, намерили сме наематели, настанили сме ги, получаваме си горницата, притежателят своето всеки месец и всички са удовлетворени. През останалото време сме заети в други сфери”, разкри пред наш екип 35-годишен кърджалиец.

В момента работи с индиец, притежател на няколко парцела в Лондон. Разбира се, в къщите към този момент има настанени нашенци, които са избрали Англия за живот и работа.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР