Истинската причина за вота на недоверие са четирима човека, които

...
Истинската причина за вота на недоверие са четирима човека, които
Коментари Харесай

Борисов, Пеевски, Митрофанова и Трифонов са причината за вота: Петков

" Истинската причина за вота на съмнение са четирима индивида, които не са за пленарната зала ”, съобщи министър председателят Кирил Петков по време на дебатите за бъдещето на кабинета.

" Първият, господин Борисов се опасява, че правораздаването ще пристигна и до него. Вторият, господин Пеевски се опасява, че неговите компании няма да получат тези строителни милиарди, (б.р. истината по тематиката може да прочетете тук с каузи и документи ) за които той може би има сделка с някой в тази зала. Г-жа Митрофанова не е толкоз страшна, някой път може да не я слушате за всичко, което тя ви споделя. Четвъртият SMS на следващия ден ще пристигна от господин Трифонов ”, изброи министър-председателят.

" Не разрешавайте българската политика и накъде потегля тази страна да зависи от четири SMS на четирима индивида, които не са в тази зала ",  прикани Петков. Той добави, че претекстовете за С. Македония са чути " 1800 пъти ".
Още при започване на дебатите министър председателят беше посрещнат на трибуната от депутатите от ГЕРБ със викания " Мафия " и станалото обичайно за групата на Борисов тракане по банките.

" Тезите  ви са чудновати. Казвате, че предварителните данни на Национален статистически институт демонстрират, че икономическия напредък по данни на Национален статистически институт е 4%, вместо 4,5% и това било начало на стопански срив. Същият факт, може да се употребява, че България има по-висок стопански напредък от Германия, където е 3,7%. Но това няма да го чуем  от Вас ”, сподели Петков.

" Знаете ли по какъв начин държавното управление може да бъде най-стабилното? ", попита  той. И си отговори самичък, че това ще стане, " в случай че се провиснал парите за пътища, върне се остарялата лаборатория на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и спре да се загатва законът Магнитски ”. Така Петков хвърли топката в полето на Има Такъв Народ и Движение за права и свободи.

 

  " Докато насреща крещят, че съм и че сме част от мафията е редно да се опрем само и единствено на обстоятелствата ”, съобщи депутатът от партията на Трифонов Станислав Балабанов. " Не знам дали ви прави усещане, само че и президентът към този момент е част от мафията. Изведнъж, и той е ГЕРБ и Движение за права и свободи. Защо ли? Защото е свободен, самостоятелен и споделя истината. Понеже тя - грозната истина, не се харесва на Петков и Василев, по тази причина и президентът е част от мафията ”, безапелационен бе той.

От ПГ на Движение за права и свободи демонстративно напуснаха залата. Начело с Карадайъ, те излязоха при протестиращите пред Народно събрание. " Те са пристигнали за оставката на държавното управление и ние сме за оставката. Дойдохме да обменим мисли ”, сподели шефът на Сараите.

 

Опозицията в лицето на ГЕРБ се заяде с държавното управление и в региона на обществената политика. Депутатът от ГЕРБ и някогашен обществен министър Деница Сачева прикани финансовия министър Асен Василев да показа тригодишната бюджетна прогноза и да даде информация по тази причина дали ще се подвигат налозите и осигуровките или ще се теглят заеми, с цел да се изплащат пенсиите.

 

Самият вицепремиер взриви залата с нецензурна имитация, която използва по време на изявлението си от трибуната. " Вашата икономическа философия е " Да го духат бедните ", обърна се той към ГЕРБ. Думите му бяха шумно посрещнати и Василев се извини. Шефът на Народно събрание Мирослав Иванов му направи забележка, че сходни изявления са извънредно неприемливи от трибуната на Народното събрание. Цончо Ганчев от Възраждане пък репликира, че ръководителят заплашил опозицията с санкции за непочтено държание, а го разрешава на представител на Министерски съвет.

 

Напомняме, че вотът на съмнение бе импортиран от ПГ на ГЕРБ-СДС с претекст неуспех на държавното управление във финансово-икономическата политика. Властта се разклати единствено шест месеца откакто Продължаваме промяната (ПП) сътвори коалиция дружно с Българска социалистическа партия, Демократична България (ДБ) и ИТН (ИТН). Последните отчасти напуснаха ръководството и сложиха под въпрос парламентарното болшинство. От гласуването в четвъртък зависи дали Кирил Петков ще остане на власт.

 

Егор Глазунов

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР