Имаме първи и втори мандат, трябва да се направи всичко

...
Имаме първи и втори мандат, трябва да се направи всичко
Коментари Харесай

Денков: След като свали нашите правителства, не виждам Борисов с какви очи ще иска подкрепа

Имаме първи и втори мандат, би трябвало да се направи всичко допустимо те да се осъществят. Обсъдихме по какъв начин можем да работим дружно с институциите, да се борим против корупцията, поговорихме и по тези въпроси с президента. Това съобщи Николай Денков след консултациите при президента Радев, съобщи БГНЕС.

Задача на Борисов е да откри поддръжка за това, което предлага. След като смъкна нашите две държавни управления, не виждам с какви очи ще желае поддръжка, сподели Денков. Какъв жест да върнем, жест, с който ни провали 2 държавни управления, това ли е жестът, попита Денков. Няма какво да се показва Борисов за жертва, той провокира този безпорядък, задължен е да си вкара реда в хаоса, акцентира Денков.

Ръководствата и в трите партии в нашата коалиция сме единни за обстановката и за идващите ни стъпки, тъй че опити за интриги нямат съображение сега. Затова сме дружно тука, с цел да видите, че сме дружно, уточни Денков.

Ако нещо стана ясно през последните три години е,че да се смъкна държавно управление, само че е относително мъчно да се сформира такова. Ние сме единствената политическа мощ, която съумя да сформира кабинет. Това сподели Николай Денков от ПП-ДБ преди консултациите с президента Румен Радев.

 
 Denkov Petkov Radev
Изпълнихме дълга си към страната и поехме своята отговорност два пъти през последните три години, съобщи още той.

Първата и втората политическа мощ постоянно работиха дружно през цялото това време и в този момент те би трябвало да поемат отговорността си и да вземат мандатите, съобщи Денков.

„ Подходът в това Народно събрание е изцяло неправилен, ние започвахме от цели и управническа стратегия, само че тук не виждаме нищо такова, не стават ясни целите. Оставаме в съпротива, която продължава да бъде проевропейска, само че не виждаме задоволително поддръжка, с цел да могат нашите цели да се осъществят “, уточни още Денков.

Кирил Петков уточни, че два пъти са поели отговорността, само че в този момент гласоподавателите им са им отредили мястото на съпротива. Няма да отстъпим от проевропейските политики и промените, на които държим, сподели още той.

Президентът Румен Радев напомни, че незабавно след изборите ПП-ДБ са изявили твърда позиция, че остават в съпротива и няма да вземат участие в сглобки с ГЕРБ и Движение за права и свободи. Радев попита политическата мощ дали към момента стоят на тази си позиция и

Вече има партии, които изявяват предпочитание да получат третия мандат, да вземем за пример „ Възраждане “, които са подготвени да обединят всички партии с изключение на ГЕРБ и Движение за права и свободи в името на това да има държавно управление, уточни Радев и попита представителите на ПП-ДБ дали виждат опция това да се извърши.

Николай Денков обаче беше безапелационен, че такава опция няма, защото позициите на двете политически сили на безусловно разнообразни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР