Доброволци от формирование Грамадите“ от сливенското село Глушник се включиха

...
Доброволци от формирование Грамадите“ от сливенското село Глушник се включиха
Коментари Харесай

Доброволци от „Грамадите“ с успех в дебютното си състезание на национално ниво

Доброволци от формирование „ Грамадите “ от сливенското село Глушник се включиха в национално съревнование, което се организира в Троян. Участието в надреварата на представителите от сливенското село Глушник бе дебют.

Състезанието се организира за определяне и повишение практическите умения на доброволците за вярно деяние при пораждане на пожари и тяхната подготвеност за включване в акция при преодоляването на сериозни обстановки. Организира се от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ към Министерство на вътрешните работи и Национална асоциация на доброволците в Република България.
Класирането в надпреварата е за вярно деяние и най-хубав резултат за време.

В груповата дисциплинираност тимът на „ Грамадите “ покри критериите по слагане шланг за експедитивност, издърпване на въже - гума, изграждане на смесена водопроводна шлангова линия и щафета с изграждане на дига за попречване на наводняване.

При дисциплината в самостоятелно съревнование, което включваше „ Гасене на тава с прахов пожарогасител “, доброволец от „ Грамадите “ съумява да се оправи за извънредно малко време с верни дейности при боравене с противопожарния апарат.

Всеки доброволец от тима на Община Сливен – Държавна фирма „ Грамадите “, с. Глушник, получи грамота за присъединяване.

За проявена разпоредителност и принос в развиването на доброволните формирования, уредниците връчиха грамоти на инж. Снежана Кънева, отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “ и на кмета на село Глушник – Димитър Петков.

Община Сливен е измежду първите в страната, където са основани доброволни формирования.На територията й действат общо четири формирования – „ Грамадите “, „ Железни врата “ и неотдавна основаните - „ Циклон “ и „ Вихър “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР