“Истината не е най-малко общо кратно между две лъжи, затова

...
“Истината не е най-малко общо кратно между две лъжи, затова
Коментари Харесай

Добрите практики на бизнеса - не само в рекламните блокове

“Истината не е минимум общо кратно сред две неистини, по тази причина е значимо всеки да избира деликатно източниците си на информация. Наличието на доста изкривени данни, пристрастни мнения, превес на прочувственото над рационалното и на формата над наличието са част от фейсбук резултатите върху обществото, които вършат журналистическата работа още по-отговорна ”. Това сподели Бойко Василев, водещ на предаването „ Панорама “ и основен продуцент „ Актуални стратегии “ на Българската национална телевизия, по време на обичайна среща на Съвета на дамите в бизнеса в България (СЖББ) с изтъкнати персони от страната и чужбина. „ Спасяването на публицистиката е народен въпрос и може да се наложи това да стане с непазарни средства “, добави журналистът.

В началото на новата образователна година Бойко Василев получи поддръжката на дамите, че положителното обучение е от първостепенно значение, с цел да може навлизането на технологиите да носи изгоди, а не да дезинформира. „ В свят, в който сме обградени от устройства, би трябвало да си подсигуряваме по няколко минути дневно за мислене. Включително и за четене на книга “, посъветва още Бойко Василев.

В тази връзка ръководителят на Управителния съвет на СЖББ доктор инж. Боряна Манолова, основен изпълнителен шеф на Siemens България, подсети просветителните самодейностите, които Съветът на дамите развива от няколко години. В началото на идната седмица публично ще бъде даден старт на четвъртото издание на годишната Лидерска академия. В рамките на програмата 48 дами от дребния и междинен бизнес или на приблизително управническо равнище ще имат опция да развият лидерските си умения посредством особено създадени образования. Едновременно с това, Съветът на дамите развива и Национална стажантска самодейност, ориентирана към най-младите. През октомври следва церемонията по награждаване на спечелилите от тазгодишното й издание. Сред премиите в състезанието са визити и стажове в компаниите-членове на Съвета, кариерно консултиране от водещи HR мениджъри, ваучери и други, а отличеният с първа премия ще получи покана от патрона на самодейността Ева Майдел за посещаване и стаж в Европейския парламент в Брюксел.

По време на полемиката участниците обрисуваха и останалите съществени провокации, които обществените медии носят на публицистиката, а оттова и на обществото. „ Заради Facebook хартиеният вестник умира и моделът на истината към този момент не работи “, сподели Василев. Той подсети, че преди години всеки факт, поднесен от публицист, е бил подробно проверяван, до момента в който сега обстоятелствата изчезват от публицистиката. Освен това, поради наличнието на обществени мрежи, последователно в общуването, а и в доста други сфери, изчезва институцията на медиаторите.

Дамите от бизнеса използваха опцията да припомнят, че желаят да видят бизнеса показан с положителни практики в публицистичното наличие на медиите, а освен в рекламните блокове. Българите би трябвало да се срещнат с бизнеса в страната и да видят обществената му отговорност с съответни имена, безапелационни са членовете на Съвета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР