Истината е, че Италия наистина е забранила отглеждането и производството

...
Истината е, че Италия наистина е забранила отглеждането и производството
Коментари Харесай

Фалшивото месо на Бил Гейтс. Как се произвежда Fake News?

Истината е, че Италия в действителност е забранила развъждането и производството на месо в лаборатория, само че повода не е нито Бил Гейтс, нито пък повишение на раковата заболеваемост, написа Йоана Петкова в.

 

Истинската причина за забраняването на производството на синтетично месо се корени в опита на Италия да резервира културните и кулинарните си обичаи, да отбрани хранително-вкусовото си завещание и производителите на естествени храни.

 

Освен това, възбраната не е единствено за лабораторното произвеждане на месо. Важи и за производството на всевъзможни синтетични храни и фуражи.

 

След като предложенията за възбрана на тези храни влязат в действие, Италия вкарва и санкции за тези, които не съблюдават ограничаването. Нарушителите биха могли да бъдат глобени да платят до 60 000 евро.

 

Интерпретацията на новината, че някой не разрешава нещо, с което е обвързван Бил Гейтс, обаче към този момент е задоволителна да разсъни голям брой Facebook възторженостти, продължава обявата.

 

" Браво, Италия ”, “Респект ”, “А в България по кое време? ” - хорът на подвластните на международни конспирации читатели се събира в мненията.

 

Харесванията на новината с гръмкото заглавие за Гейтс на формалната страница на bTV във фейсбук са над 4 500, мненията - близо 600, споделянията - над 100.

 

По-нататък в публикацията се цитира министърът на опазването на здравето на Италия Орацио Шилачи. Според създателя на материала в българската медия, той споделя:

 
„ Тези разпореждания имат за цел да контролират обстановки, при които публичното здраве в околната среда може да бъде изложено на риск или когато има неустановеност във връзка с резултатите от избрани артикули, които са или ще бъдат пуснати на пазара или употребявани “.

 

За меродавност, създателят резервира граматичните и пунктуационни неточности и словореда. Цитатът продължава:

 

„ От решаващо значение е да има ограничения за справяне с тези евентуални опасности и да се подсигурява сигурността на околната среда и публичното здраве в такива случаи “.

 

Истината е малко по-различна.

 

Министърът на опазването на здравето на Италия разяснява въвеждането в действие на рестрикцията с думите, че това е закон " в отбрана на здравето на жителите, на нашия индустриален модел, на нашето качество, на нашата просвета, просто на нашия хранителен суверенитет ”.

 

Освен това, новият закон е „ самоуверен ход на държавното управление на Мелони, мощна позиция в интерес на многото обичайни производители, заобиколени от няколко все по-безскрупулни мултинационални компании “.

 

Шилачи показва и други причини в интерес на новоутвърдения нормативен акт. Той споделя, че законът за ограничение на синтетичното месо и останалите построени в изкуствена среда храни, е доста значим, защото се основава на правилото на предпазливостта, тъй като в днешно време нямало научни проучвания за резултатите на изкуственото месо върху човешкото здраве.

 
Никъде обаче не се приказва за повишение на раковата заболеваемост.

 

Оказва се, че преди да се пристъпи към разискването на този закон в Народното събрание в Италия, групи за отбрана на селското стопанство са събрали половин милион подписа, настоявайки за отбрана на естествената против синтетичната храна.

 

Следващите показани изказвания в публикацията на уеб страницата на bTV също не са правилни:

 

" Сега обаче е потвърдено, че тази подправена храна предизвиква рак посредством обезсмъртените клетъчни линии, употребявани за производството ѝ.

Междувременно в Съединени американски щати Байдън бързо наблюдава отглежданото в лабораторията „ синтетично месо “ на Бил Гейтс за утвърждение, което значи, че магазините за хранителни артикули в цяла Америка към този момент могат да продават канцерогенното подправено месо на обществеността ".

 

Отново без да разясняваме качеството на текста, прецизираме, че все още към момента не са получени данни, които да потвърждават тезата за канцерогенност на месото, създадено в лабораторни условия.

Интересен е и пътят на тази вест. Оказва се, че тя е споделена в голям брой страници и групи във Facebook, в това число “Знанието е мощ ”, “Не на Истанбулската спогодба ” и така нататък

 

Като умозаключение " Булевард България " показва най-общо следната информация:

 
Италия не разрешава производството в лабораторни условия на всевъзможен по тип храна, защото включването в пазара на тези новаторски артикули би понижило приходите на бизнеса и на производителите на естествени храни.

 

Към момента към момента липсват данни, доказващи изказванията за канцерогенност на питателните артикули, създадени в лабораторна среда.

 

А Бил Гейтс няма нищо общо с това.

 

*Проверка на  ФрогНюз откри, че след публикуването на публикацията в " Булевард България ", в уеб страницата на businessnovinite.bg обявата, озаглавена " Италия става първата нация, която не разрешава подправеното месо на Бил Гейтс ", към този момент не съществува. 

 

Следите от обявата обаче остават в търсачката Гугъл:

 

.

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР