„Истината е, че има много неизвестни около този вирус. Все

...
„Истината е, че има много неизвестни около този вирус. Все
Коментари Харесай

Д-р Емануил Найденов: Смъртността от Covid-19 кореспондира с тази от грип

„ Истината е, че има доста незнайни към този вирус. Все повече сведения идват в поддръжка на това, че това нещо е измежду нас от незнайно дълго време. Трудно може да се потвърди кой от нас се е срещал или не с този вирус, защото очевидно антителата не са наложителен феномен след сходна среща “. Този коментар направи в предаването „ Преди всички " по БНР доктор Емануил Найденов, неврохирург от университетската болница „ Св. Иван Рилски ", част от гражданската самодейност „ Млади лекари за ново опазване на здравето “.
За разлика от огромните столични лечебни заведения, които не са ограничавали своята активност, в провинцията всеобщо хората са отлагали до животозастрашаващи стадии своята диагностика и лекуване, акцентира доктор Найденов.

„ Нещата са доста спорни. Освен вирусните болести, има и доста други болести, от които човек от време на време и умира. Това, което ме тормози като експерт и като експерт е, че доста други животоспасяващи болести – тяхното диагностициране и лекуване беше отсрочено в резултат на всичката тази нервност, която настъпи и това занапред ще се отрази. Защото жертвите от сходно вирусно заболяване могат да бъдат директни, могат да бъдат и индиректни. “

„ Това, което сега се стартира, че е обхванало света като зараза, в действителност ние не сме изпълнили по никакъв метод критериите за зараза като брой болни, най-малко такива, които можем да потвърдим. Бих споделил, че е една подготовка за това, което може да се случи в действителност с някой евентуално рисков заразен сътрудник. В момента имаме опция в изискванията на подготовка да се подготвим за същински пердах “, посочи неврохирургът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР