Истината е, че България все още не участва така, както

...
Истината е, че България все още не участва така, както
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Очаквам България да се включи във война в рамките на следващия месец

" Истината е, че България към момента не взе участие по този начин, както може в тази война. На този стадий не взе участие, само че чакам това да стане в границите на идващия месец , в случай че войната не затихне вследствие на договаряния ".  

Това предвижда пред БНР външнополитическият анализатор Валентин Вацев.

" Това (че България не изпраща военна помощ на Украйна - б.р.) не е заслуга на екипа, който през днешния ден управлява България, а е израз на тяхното дълбинно неспокойствие, че опитът да се вкара страната ни малко по-навътре във военния спора в Украйна ще дестабилизира ръководещата коалиция . Става дума за нерешителност, с цел да се избегне нещо доста неприятно, а не за благосклонност.... Идеята за българско икономическо, политическо и военно пълноправие със силите, в които ние сме ангажирани, се отхвърля от днешния български политически хайлайф. Днес в България на власт е едно истерично малцинство, което мисли единствено по какъв начин да се хареса на огромния брат (САЩ - б.р.) ", разяснява той.

По думите на анализатора в тази война Русия води война за правото си по нейните граници да няма бази на НАТО и да няма американски ударни ракетни установки.

Според Вацев след края на Студената война Западът не се е интересувал от действителните процеси в Руската федерация и акцентира, че сега в Русия на власт е съветският военнопромишлен и цивилнопромишлен капитал :

" След Путин чакам не Навални. Очаквам някой от тези, които през днешния ден не престават линията на Путин , това са хора от кръга на съветските силовики. След Путин ще пристигна подобен цезар, на фона на който Путин ще наподобява бухнал ангорски заек ".

Според него след 50-60 години историята ще приказва за Путин като за политически фактор, посредством който съветският индустриален капитал е пристигнал на власт в Русия:

" Държава, в която е на власт промишленият капитал, води война по различен метод, държи се по различен метод, води пропагандата си по различен метод. Колкото по-рано виждат това в Съединени американски щати, където е основната централа, която управлява войната, толкоз по-добре за света ".

Интервюто на Петър Волгин с Валентин Вацев в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР