Испанското правителство прие пакет от мерки за намаляване на потреблението

...
Испанското правителство прие пакет от мерки за намаляване на потреблението
Коментари Харесай

Испания с мерки за намаляване на потреблението на газ


Испанското държавно управление одобри пакет от ограничения за понижаване на потреблението на газ с до 13,5% за интервала от август 2022 година до март 2023 година, съобщи ДПА, представено от Българска телеграфна агенция.

" Планът за повече енергийна сигурност " планува данъчна поддръжка за домакинствата  и фирмите, поощряване на възобновимите енергийни източници и подсилване на промишлените мощности, заяви нощес държавното управление.

Предвидени са общо 73 ограничения, само че детайлностите към момента не са оповестени. На първо място става въпрос за " взаимност с останалата част от Европа ", изясни министърката на екологичния преход Тереса Рибера.

Тя акцентира, че Испания се намира в друга обстановка във връзка с зимата спрямо " други страни в Европа, които исторически са били по-зависими от съветския газ ". Според нея е изключено през зимата в Испания да се наложи всеобщо прекъсване на газа и електричеството, само че това може да се случи в други страни от Европейския съюз.

С програмата за строги икономии Испания желае да извърши изискванията, наложени от Брюксел - страните от Европейски Съюз да понижат потреблението на газ с 15% тази зима. Засега тази цел не е обвързваща. Това обаче може да се промени според от това каква ще е зимата, отбелязва ДПА.

По данни на испанското държавното управление от септември предходната година до момента Испания към този момент е похарчила към 35 милиарда евро за стратегии за облекчение и икономисване на сила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР