Испанското министерство на здравеопазването и автономните области се договориха да

...
Испанското министерство на здравеопазването и автономните области се договориха да
Коментари Харесай

Испания увеличи на 65 години възрастта на ваксинираните с „АстраЗенека“

Испанското министерство на опазването на здравето и самостоятелните области се договориха да усилят до 65 години възрастта на хората, които могат да се имунизират против Covid-19 с „ АстраЗенека “.

Някои от районите, като Каталуния, Мадрид и Кантабрия, упорстваха за това от седмици, с цел да ускорят имунизационния развой. Досега тази ваксина се прилагаше на лица от 18 до 55 години.

„ Ваксините са безвредни, ефикасни и избавят човешки живот “, сподели министърът на опазването на здравето Каролина Дариас на конференция след Междутериториалния съвет, на който бе взето решение от сряда - 24 март имунизацията с „ АстраЗенека “ да се възобнови още веднъж.

Тя бе спряна предходната седмица поради подозрения за връзка сред тромбози при умряли пациенти и слагането на имунизацията.

След като, испанските здравни управляващи изследваха трите съмнителни случаи в страната и стигнаха до извода, че повода за гибелта им не е във имунизацията на „ АстраЗенека “.

Министър Дариас даже посочи, че е допустимо в бъдеще имунизацията да се ползва и на хора над 65-годишна възраст, само че изчакват резултатите от клиничното изпитване в Съединени американски щати.

По предварителни данни то е посочило, че имунизацията е 80% ефикасна при хора над 65-годишна възраст, не усилва риска от тромбози и предлага 100% отбрана против съществено протичане на заболяването и хоспитализация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР