Испанският вече бивш професионален футболист Жерар Пике и колумбийската световна

...
Испанският вече бивш професионален футболист Жерар Пике и колумбийската световна
Коментари Харесай

Свърши ли ерата на Пике и Шакира?

Испанският към този момент някогашен професионален футболист Жерар Пике и колумбийската международна музикална звезда бяха нещо като знак на Барселона, обичана двойка на почитателите на футбола в града, защото преди да разгласи края на кариерата си преди дни, Пике прекара огромна част от футболния си път точно при каталунците.

Преди дни Пике публично разгласи отдръпването си от професионалния футбол. Централният бранител разгласи, че ще изиграе финален мач с фланелката на Барселона на „ Камп Ноу “ и по-късно ще окачи бутонките си за непрекъснато. Шакира пък не реагира по никакъв метод на обявлението му, не показа нито дума в обществените мрежи.

Звездната двойка, която беше одобрявана като знак на Барселона, разгласи развода си – евентуално поради друга жена. Поне това споделяха испанските медии през юни, когато двойката заяви, че се разделя.

Те се влюбиха на Световното състезание по футбол през 2010 година в Южна Африка, когато песента на Шакира „ Waka Waka (This Time For Africa) “ беше определена за формален химн на шампионата. Тогава Пике бе в националния тим по футбол на Испания и бе един от играчите, включени във видеото. Двойката по този начин и не стигна до женитба, макар 12-годишната им връзка и двете им деца Милан и Саша.

Бившата двойка даже има и един и същи рожден ден – 2 февруари, макар че разликата във възрастта им е 10 години: Шакира е на 45 години, а Пике – на 35.
Тежки финансови времена
Шакира ще би трябвало да се изправи пред съда по обвинявания в данъчни измами в Испания.

През 2018 година испанските прокурори упрекнаха изпълнителката, че не е платила налози в размер на 14,5 млн. евро (13,9 млн. долара) за приходи, получени в интервала 2012-2014 година Прокурорите желаят присъда от осем години затвор и огромна санкция, в случай че тя бъде приета за отговорна в укриване на налози.

45-годишната Шакира неведнъж е отричала да е направила каквото и да било нарушаване и е отхвърлила съглашение с управляващите, с цел да избегне правосъден развой. Нейната компания за връзки с обществеността съобщи, че тя към този момент е платила всичко, което е дължала, както и спомагателни 3 милиона евро (2,8 милиона долара) под формата на лихви.

Съдът, основан в град Есплугес де Лобрегат покрай Барселона, съобщи, че Шакира ще бъде изправена пред шест обвинявания в данъчни измами.

Делото зависи от това къде е живяла Шакира през интервала 2012-2014 година Прокурорите в Барселона настояват, че носителката на „ Грами “ е прекарала повече от половината от този интервал в Испания и е трябвало да заплаща налози в страната, макар че формалното ѝ местопребиваване е на Бахамите.

Някои публицисти пък настояват, че същинската причина Пике и Шакира да се разделят е, че Пике е изискал от Шакира пари за бизнес инвестиция, което фамилията на певицата изрично отхвърлило, а това провокирало огромни търкания сред двойката.

Според информациите двойката в никакъв случай не е смесвала финансите си, като е държала парите си настрана и всеки е поемал отговорност за 50% от разноските на фамилията.

Тази информация идва от Роберто Гарсия, някогашен шурей на Шакира. „ Тази връзка беше прекратена отдавна, само че те поддържаха външния си тип в общественото пространство “, споделя Гарсия.
Съдебен развой
След тежки медийни разногласия сред някогашната двойка след раздялата им, наподобява, че правният екип на двете страни е намерил общ език под формата на съглашение, съгласно списание Vanitatis. Както Пике, по този начин и Шакира са безапелационни, че не търсят дълъг развой поради програмата на всеки от тях, само че няма и да разрешат да бъдат изнудвани.

При неналичието на вероятно съглашение сред Шакира и Пике, което да се материализира и да стане публично, стана ясно, че никой от двамата няма да отстъпи от желанията си и даже се чу, че може да се организира противоречиво правосъдно дело, само че това няма да се случи по принцип заради календара и на двамата и възможната смяна на местожителството на Шакира в Маями.

Точно желанието на Шакира да живее в Маями е една от точките, които най-вече разделят певицата с Пике, тъй като усложнява попечителството над Саша и Милан, двете им деца.

Според списание Vanitatis юристите на Шакира и Пике не стопират да се срещат, с цел да намерят най-хубавото решение за своите клиенти и децата.

Колумбийската певица продължава музикалната си кариера, на която дава подтик с песните „ Te felicito “ и „ Monotonía “, които имат забележителен брой гледания в YouTube и които, в случай че се проучва текстът, са отдадени на раздялата и разрушеното сърце.
Свърши ли ерата на Пике и Шакира?
Барселона умее да помни футболистите си и да ги уважава през целия им живот. След кавги сред Пике и Шакира обаче, е ясно, че помненето на Пике ще бъде поради професионалните му триумфи. Шакира може и да остане в сърцата на каталунците, само че главно поради музиката ѝ.

Дали двойката ще се събере и ще забележим нова тяхна епоха – всичко е допустимо, само че едвам. А след толкоз обществена драма, надали и почитателите биха го приели добре – по-скоро биха предпочели да си спомнят с носталгия за 12-те им години дружно и да продължат напред.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!79ТАГОВЕ предходна статияВАШИЯТ КОМЕНТАР Моля въведете коментар!Моля въведете името си тук Запомни ме при идващ коментар

,,, 06.11.2022, 15:35
06.11.2022, 15:01
06.11.2022, 14:32
06.11.2022, 13:38
Последни публикации-06.11.2022, 16:00-06.11.2022, 15:35-06.11.2022, 15:01Партньори
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР