Испанският тенисист Карлос Алкарас, който се класира за третия кръг

...
Испанският тенисист Карлос Алкарас, който се класира за третия кръг
Коментари Харесай

Карлос Алкарас: Чудесно е да бъда поставен под №1 на турнир от Големия шлем

Испанският тенисист Карлос Алкарас, който се класира за третия кръг на шампионата в италианската столица Рим, съобщи, че е същинска " полуда " да бъде подложен под номер 1 в схемата на престоящия шампионат от Големия шлем " Ролан Гарос ". По думите му това е нещо, което не би повярвал преди години, само че той не мисли прекомерно доста за позицията си преди конкуренцията.

Алкарас, който навърши 20 години през този месец, завоюва купата от Откритото състезание на Съединени американски щати през септември, ставайки най-младият тенисист, оглавявал международната класация. Той ще изпревари Новак Джокович още веднъж след шампионата в Рим и ще бъде лидер на схемата за Откритото състезание на Франция сред 28 май и 11 юни.

" Чудесно е да бъдеш подложен под №1 на " Ролан Гарос ", на шампионат от Големия шлем. Истинска полуда ", сподели Карлос Алкарас в италианската столица.

" Преди няколко години нямаше да допускам, само че в този момент съм доста благополучен. Всъщност това не трансформира кой знае какво. Просто съм съсредоточен върху шампионатите, върху играта ми и всеки мач. Но несъмнено, това е нещо ужасно. Мисля, че напреднах много за една година, имам повече опит, играх повече мачове ", добави испанецът, който е измежду любимците за трофея в Париж.
 Алкарас си пожела Джокович на финала в Рим Алкарас си пожела Джокович на финала в Рим
" Бих споделил, че единствено за година аз съм изцяло друг състезател. Чета играта по-добре от предходната година ", разкри още Алкарас.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР