Испанският футболен гранд Барселона осигури финансиране на стойност от 1,45

...
Испанският футболен гранд Барселона осигури финансиране на стойност от 1,45
Коментари Харесай

Барселона намери средства за ремона на Камп Ноу

Испанският футболен гранд Барселона обезпечи финансиране на стойност от 1,45 милиарда евро за възобновяване на клубния си стадион " Камп Ноу " и прилежащите зони към оборудването, заяви Ройтерс.

От управлението на каталунците оповестиха, че са подписали съглашение с 20 вложителя, измежду които и две от най-големите и уважавани финансови институции в света Goldman Sachs и JP Morgan.

Барселона ще изплаща отговорностите си с прогресивни траншове след 5, 7, 9, 20 и 24 години.

" Камп Ноу " е най-големият футболен стадион в Европа и четвърти в света с потенциал от 99354 седящи места. Съоръжението е намерено публично на 24 септември 1957 година след към три години и половина строителни работи. Стадионът, обаче, към този момент изостава съществено от най-модерните модерни стандарти, като последното по-значимо възобновяване е през 1998 година.    

Очакванията на клубната администрация са, че след реновациите Барселона ще генерира спомагателни доходи от 200 милиона евро на сезон. Турската строителна компания " Лимак " към този момент е ангажирана с осъществяването на плана, което би трябвало да стартира през юни.  
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР