Испанският актьор и любимец на жените не само в Испания

...
Испанският актьор и любимец на жените не само в Испания
Коментари Харесай

Хавиер Бардем на 54: Обичам да играя злодеи!

Испанският артист и любим на дамите освен в Испания – Хавиер Бардем навършва 54 години на 1 март. Той е един от дребното испански артисти, които пробиват в Холивуд и не престават да се снимат на родния си език, само че е еднообразно магнетичен, мачо и секси, на който и език на приказва.

Гледали сме порасналото момче от Гран Канария в първите филми на Бигас Луна „ Шунка “, „ Високи токчета “, „ Вики, Кристина и Барселона “, само че също и в „ Няма място за старите кучета “, а в този момент снима „ Дюн 2 “, който чакаме с неспокойствие.

Ето няколко забавни обстоятелства за Хавиер Бардем и да си напомним за какво толкоз го харесваме: 

1. Прави първата си роля едвам на 5 години

Тъй като е роден в семейство с огромни обичаи в киното и актьорската специалност, Хавиер израства в артистичните среди на майка си Пилар Бардем, която е актриса. Така не е изненадващо, че дребният Хавиер се появява за първи път на екран в телевизионния сериал „ Ел Пикаро “.

2. Той е първият испански артист с номинация за " Оскар "

Годината е 2000, а Хавиер Бардем става първият испански артист, който получава номинация на Американската академия за кино изкуство Оскар. Номинацията е за кино лентата „ Преди да падне нощта “.

3. Печели и първият " Оскар " за Испания, само че с различен филм

Той става и първият артист от Испания, който печели статуетката, само че през 2007 година за присъединяване си във кино лентата „ Няма място за старите кучета “.



4. Хавиер Бардем и Пенелопе Крус стават двойка на снимачната площадка

Първото екранно партньорство на Хавиер Бардем  и Пенелопе Крус е през далечната 1992 година на снимачната площадка на кино лентата „ Шунка “, само че същинската им връзка стартира пред 2007 година, когато двамата снимат „ Вики, Кристина и Барселона “. По-късно двамата се женят на Бахамите през 2010 година Снимали са се дружно и в „ Любовта може съществено да повреди здравето “, Не обич, единствено другарство “ (1996), „ Жива плът “, (1997), „ Не ме изкушавай “, (2001), “The Counselor ” (2013), “Да обичаш Пабло ” (2017) и “Всички знаят ” (2018).

5. Бардем и Крус имат две деца

От любовта им се раждат двете им деца – Лео Енсинас Крус и Луна Енсинас Крус.

Има и още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР