Испанския тенисист Рафаел Надал определи отсъствието на сърбина Новак Джокович

...
Испанския тенисист Рафаел Надал определи отсъствието на сърбина Новак Джокович
Коментари Харесай

Надал: Тъжно е, че Джокович няма да участва на US Open

Испанския тенисист Рафаел Надал дефинира отсъствието на сърбина Новак Джокович от Откритото състезание на Съединени американски щати тази година като " доста тъжно ". Джокович разгласи неотдавна, че няма да може да взе участие. Сръбският тенисист не е имунизиран против ковид, което е в несъгласие с имунизационните правила за влизане на чужденци в Съединени американски щати.

Това ще бъде втори шампионат от Големия шлем тази година, който Новак Джокович пропуща поради имунизационния си статус, откакто през януари не бе позволен на територията на Австрия и надлежно до присъединяване на Откритото състезание на Австралия по тенис.

Рафаел Надал в действителност е един от играчите, които могат да се облагодетелстват от отсъствието на Джокович, защото се цели в 23-а купа от Големия шлем, само че изрази състрадание към противника си.

" От персонална позиция, това е доста тъжна вест. Винаги е тъпо, когато най-хубавите тенисисти в света, не могат да вземат участие на шампионат поради травми или други аргументи. Неприятно е за почитателите и за шампионата. По мое мнение е мъчно и за състезатели, тъй като ние желаеме най-хубавата конюнктура ", разяснява Надал.
 Критикуват Съединени американски щати поради обстановката с Новак Джокович
Критикуват Съединени американски щати поради обстановката с Новак Джокович

Трикратният първенец на шампионата от Големия шлем в Ню Йорк няма да може да вземе присъединяване в тазгодишното издание на конкуренцията

Испанецът ще играе за Откритото състезание на Съединени американски щати за първи път от 2019 година. Той пропусна 4 от последните 10 издания на шампионата поради травми.

Друга от огромните звезди в тениса - Роджър Федерер също няма да взе участие в конкуренцията в Ню Йорк откакто претърпя три интервенции на коляното за две години. " Светът на тениса ще продължи, даже и това да не е добра вест за всички. Животът продължава, а също и тенисът ще продължи след мен, след Новак и след Роджър. Без подозрение Новак е един от най-важните състезатели за последните 20 години в историята на нашия спорт. Съжалявам за него, че няма да може да пътува за Съединени американски щати ", добави Рафаел Надал.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР