Испанските социалисти са готови да преговарят за сделки по някои

...
Испанските социалисти са готови да преговарят за сделки по някои
Коментари Харесай

Испанските социалисти са отворени за преговори с противници

Испанските социалисти са подготвени да договарят за покупко-продажби по някои въпроси с партии, които са техни съперници, откакто завоюваха парламентарните избори в Испания, само че не получиха безусловно болшинство в долната парламентарна камара, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на Исабел Селаа, говорителка на актуалното социалистическо държавно управление.

Това изявление на говорителката демонстрира, че социалистите, спечелили 123 места в 350-местната долна камара, не бързат да основават възможна управленческа коалиция. Селаа акцентира, че социалистите могат да ръководят страната и с държавно управление на малцинството. Тя обаче добави, че те са отворени за диалози с всеки по някои въпроси, което би могло са улесни държавната работа. Това ще включва краткотрайни покупко-продажби по избрани стопански и обществени проблеми. Говорителката добави, че социалистите не изключват никакъв вид и напомни, че те имат много опит в договаряне на покупко-продажби.

Селаа добави, че Испания би трябвало да построи мостове след интервал на политическа неустойчивост, включващ деветте месеца преди изборите, през които социалистите още веднъж имаха държавно управление на малцинството, което се разпадна, откакто Народното събрание отхвърли неговия проектобюджет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР