Испанските рефери призоваха за въвеждане на полуавтоматизирана технология за засада,

...
Испанските рефери призоваха за въвеждане на полуавтоматизирана технология за засада,
Коментари Харесай

Испанските съдии призоваха за помощ

Испанските рефери приканиха за въвеждане на полуавтоматизирана технология за засада, която да подкрепя системата ВАР, заяви АП.

Техническата комисия на съдиите насочи настояването към испанската лига в изказване, оповестено през днешния ден от испанската футболна федерация.

Този ход пристигна, откакто видеоасистент съдиите не съумяха да виждат, че състезател на Елче очевидно е в засада при офанзивата за изравнителния гол в 81-ата минута на мача в Кадис в понеделник.

Равенството 1:1 може да се окаже значимо за двата клуба в борбата за оставане в елита.

Треньорът на Кадис Серхио Гонсалес сподели, че реферът Карлос дел Серо Гранде е приказвал с него след мача и се е извинил за грешката. Президентът на Кадис Мануел Вискаино сподели пред радио " Марка " във вторник, че извинението не е асъдействало доста за неговия клуб.

" Беше ми мъчно да дремя нощес. Сега нищо не може да се направи за моя клуб, единствено се надявам да не се случи на някой различен ", сподели Вискаино.

Полуавтоматизираната технология за засада беше употребена от испанската федерация в шампионата за Суперкупата на Испания, който Барселона завоюва в неделя във край против Реал Мадрид.

Испанската лига също се чака да излезе с изказване във вторник.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР