Испанската тенисистка Паула Бадоса, която се оказа първата с положителен

...
Испанската тенисистка Паула Бадоса, която се оказа първата с положителен
Коментари Харесай

Паула Бадоса: Условията в Мелбърн са най-лошите, при които съм била

Испанската тенисистка Паула Бадоса, която се оказа първата с позитивен тест за ковид преди Откритото състезание на Австралия, съобщи, че изискванията, при които е настанена в Мелбърн, са най-лошите, с които се е сблъсквала.

23-годишната Бадоса, която е номер 67 в ранглистата на УТА, сподели пред Марка, че към момента не е получи тенис оборудването, което е поискала преди пет дни, няма никакво място за трениране, хотелската и стая е без прозорци и няма право да напуща стаята си до 31 януари. Все още не е ясно с кой тъкмо вариант на ковид е инфектирана Бадоса, само че в случай че се окаже, че е новият, тя ще би трябвало да остане под карантина до 5 февруари, а от Откритото състезание на Австралия стартира на 8 февруари.

"Чувствам се изоставена. Нямам подготвителната екипировка, която желаех преди пет дни. Не знам от кой вирус съм болна, нямам никаква информация от уредниците. За тренировки употребявам само шишета с вода ", сподели испанката.

Тя съобщи, че дели стая от 15 квадратни метра с треньора си Хавиер Марти и такива условия са изцяло неприемливи за професионален състезател.

"Това е несъмнено най-лошото прекарване, което съм имала в кариерата си на тенисистка. Условията са безобразни и не съм очаквала това. Първото нещо, което хората споделят, когато си болен, е да отваряш прозорците на стаята си необятно. В моята стая няма прозорци и мъчно има и 15 квадратни метра. Загубих всякаква физическа подготовка. Ако напусна стаята на 31 януари, ще имам една седмица за тренировки. Ако остана тук до 5 февруари, ще бъде невероятно да се приготвя за шампионата ", добави Бадоса.

Испанката взе участие на шампионата в Абу Даби преди идването си в Мелбърн и даде позитивна проба за ковид на седмия ден от престоя си в австралийския град. Заради засилените карантинни условия на управляващите в Австралия 72-ма играчи са подложени на сходни условия с тези на Бадоса при строга карантина, като нямат право да напущат стаите си. Останалите тенисисти могат да излизат от тях за пет часа дневно, с цел да упражняват.

През предходната седмица международната номер 28 Юлия Путинцева от Казахстан се оплака, че мъчно може да заспи в стаята си, защото в хотела има гризачи./БТА
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР