Испанската компания Факторенерхиа (Factorenergia), която се специализира в доставката на

...
Испанската компания Факторенерхиа (Factorenergia), която се специализира в доставката на
Коментари Харесай

Испанска енергийна компания открива офис в България в сътрудничество с Христо Стоичков

Испанската компания " Факторенерхиа " (Factorenergia), която се специализира в доставката на ток и природен газ, ще отвори собствен филиал в България, оповестява електронното издание Economiadigital. Според него сега компанията е в развой на сдобиване с всички нужни лицензи и разрешителни, нужни с цел да може компанията да оперира на пазара на електрическа енергия, природен газ и ползване.

Стъпването в България съответствува с либерализирането на енергийния й пазар и е поредна стъпка към разширението на пазарите на испанската компания, откакто към този момент е показана в Португалия и Мексико.

" Навлизането на българския пазар има стратегическо значение за интернационалната агресия на компанията ", разяснява Емилио Роусауд, създател и изп. шеф, и показва, че стъпването допълнително страни е измежду главните цели.

Компанията е учредена от него през 1999 година и е първият самостоятелен търговец на сила след либерализацията на локалния пазар. Излизането на други пазари стартира през 2017 година, когато основава дружно с локални съдружници компания в Мексико. След това през 2019 година придобива мажоритарен дял в португалската компания Enforcesco.

По сходен метод филиалът в България ще разчита на локални съдружници, измежду които се отличава някогашният нападател на футболния клуб " Барселона " Христо Стоичков, показва изданието, без да дава повече детайлности за естеството на съдействието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР