Испанската футболна лига за пореден път излезе с позиция, че

...
Испанската футболна лига за пореден път излезе с позиция, че
Коментари Харесай

Шефът на Ла Лига: Суперлигата е като вълка от Червената шапчица

Испанската футболна лига за следващ път излезе с позиция, че е изрично срещу концепцията за основаване на Суперлига. Местните грандове Реал Мадрид и Барселона са водещи участници в плана, само че в Ла Лига не имат вяра в положителните планове на уредниците на шампионата, който е окуражен да измести съревнования като Шампионската лига и Лига Европа.

„ Суперлигата е вълкът от приказката за Червената шапчица “, написа в „ Туитър “ президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

„ Предрешил се е като бабата, пробвайки се да заблуди европейския футбол. Носът и зъбите му обаче са огромни. Предрешили са се и приказват за равни условия, само че в реалност става дума за същия себелюбив, елитарен и воден от жаждата за пари план. Не се връзвайте на лъжливите им истории “, добави шефът на испанската лига.

La Superliga es el lobo, que hoy se disfraza de abuelita para intentar engañar al fútbol europeo, pero SU nariz y SUS dientes son muy grandes, ¿cuatro divisiones en europa? Claro la primera para ellos, como en la reforma de 2019.¿Gobierno de los clubes? Claro solo de los grandes
— Javier Tebas Medrano (@Tebasjavier)
В разкритата нова версия на плана се приказва, че участниците към този момент ще са сред 60 и 80 клуба, разграничени в дивизии. От формалната информация не излиза наяве за какъв брой на брой обособени равнища става дума, само че Тебас показва, че това са четири дивизии.

„ Четири дивизии? Разбира се, че най-горната ще е за тях, както стана и в промяната през 2019 година Ръководното тяло да е формирано от клубовете? Най-големите от тях обаче, схваща се… “, споделя още Тебас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР