Испанската футболна федерация обяви, че ще въведе система за технология

...
Испанската футболна федерация обяви, че ще въведе система за технология
Коментари Харесай

Технология на голлинията за Суперкупата на Испания

Испанската футболна федерация разгласи, че ще вкара система за технология на голлинията на Суперкупата на страната в Саудитска Арабия, без значение че не се употребява в Ла Лига.

„ Това е исторически ден за нас, тъй като, за първи път в испанския футбол, ще въведем технология на голлинията “, разкри шефът на съдийската коисия Веласко Карбайо. Той говореше в Джеда, където шампионатът с четири тима открива с мач сред Реал Мадрид и Валенсия в сряда. Реферите ще носят часовници, които ще вибрират и демонстрират думата „ Гол “, когато топката премине голлинията.

Технологията дебютира в испанския футбол повече от четири години, откакто бе въведена за първи път по европейските терени. За първи път системата бе употребена на два японски стадиона по време на Световното клубно състезание през 2012. Английската Висша лига я вкара през 2013, а в Италия, Германия и Франция тя влезе в действие от 2015, макар че французите стопираха технологията след проблеми през януари 2018 и минаха на различен доставчик за идващия сезон. Технологията на голлинията се употребява и в Шампионската лига, Европейските шампионати и Копа Америка.

Видео помощник арбитърът (ВАР) бе въведен в Испания през 2018 и в четвъртък от локалната федерация оповестиха, че повторения на занимателен каданс, употребявани от ВАР арбитъра, ще бъдат показвани на огромните екрана по стадионите. „ Ще има осведомителна система, на която почитателите ще могат да виждат какво ВАР ревизира. Успехът на ВАР, в този момент и в бъдеще, ще бъде основана на прозрачността. Ако хората схващат какво се случва, ще бъде по-вероятно да одобряват решението “, изясни Карбайо. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР