Испано-американският готвач Хосе Андрес, който в петък ще получи престижната

...
Испано-американският готвач Хосе Андрес, който в петък ще получи престижната
Коментари Харесай

Готвач дарява парите от „испанския Нобел“ за пострадали от вулкан

Испано-американският готвач Хосе Андрес, който в петък ще получи влиятелната премия „ Принцесата на Астурия “ за активността на неговата неправителствена организация „ Световна централна кухня “, разгласи, че ще подари премията на потърпевшите от вулкана Кумбре Виеха на канарския остров Ла Палма.

Паричната стойност на испанския вид на Нобеловата премия е 50 хиляди евро. Хосе Андрес ще удвои сумата, с цел да помогне най-малко на част от хилядите хора, чиито домове останаха под лавата.

Роден в Астурия, подготвен в Барселона и живял над 30 години в Съединените щати, Хосе Андрес от дълго време се усеща жител на света, чието предопределение е да оказва помощ на бедните и страдащите.

През 2016 година получава от американския президент Барак Обама Националния орден на филантропичните среди поради работата му в Хаити след урагана „ Матю “. По-късно раздава безвъзмездна храна на хилядите потърпевши от урагана „ Харви “ в Хюстън и „ Мария “ в Пуерто Рико. Чрез основаното от него Неправителствени организации обезпечава храна за хиляди хора по време на първата вълна на пандемията в Съединените щати.

След изригването на вулкана Кумбре Виеха на Ла Палма организацията му се пресели на канарския остров, където всеки ден раздава към 2000 ястия на потърпевшите.

В петък той ще получи испанския вид на Нобеловата премия - „ Принцесата на Астурия “ персонално от крал Фелипе Шести за „ изключителната му филантропична активност “.

Пред публицисти Андрес сподели, че до момента в който по света към момента има милиони хора, които гладуват няма потребност от „ празни думи “, а от „ действителни дейности “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР