Испания ще даде приоритет на хората на възраст между 70

...
Испания ще даде приоритет на хората на възраст между 70
Коментари Харесай

Хората между 70 и 79 години са с предимство за ваксината на „Янсен“

Испания ще даде приоритет на хората на възраст сред 70 и 79 години при потреблението на имунизацията против ковид на „ Янсен “, оповестиха управляващите, съобщи bTV.

Очаква се първата партида с еднодозовия препарат, която се състои от 300 хиляди бройки, да дойде в страната на следващия ден. След известно закъснение поради индустриални проблеми през вчерашния ден от компанията производител „ Джонсън и Джонсън “ започнаха да доставят препарата за Европейски Съюз.

В Испания жителите на домовете за възрастни хора и медиците на първа линия към този момент са изцяло имунизирани, а 90% от хората над 80 години са получили първа доза, по тази причина идващият приоритет е възрастовата група сред 70 и 79 години. Ирландия пък стана следващата страна, която ограничи използването на имунизацията на „ АстраЗенека “. Властите предложиха препаратът да се ползва единствено при хора над 60-годишна възраст.

Миналата седмица Европейската организация по медикаментите заяви за доста редки случаи на кръвни съсиреци в мозъка след слагане на имунизацията на „ АстраЗенека “, като посочи, че изгодите от препарата са доста повече от рисковете. Много европейски страни обаче трансформираха напътствията си за използването му. А Австралия реши да не купува имунизацията против COVID-19 на „ Янсен “. Министърът на опазването на здравето изясни, че еднодозовият препарат е сходен на този на „ АстраЗенека “, от който страната към този момент контракти доставки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР