Испания отново свети в червено, регистрирайки хиляди нови случаи на

...
Испания отново свети в червено, регистрирайки хиляди нови случаи на
Коментари Харесай

Българка в Барселона: Смразяващи са данните за заразените с коронавирус

Испания още веднъж свети в алено, регистрирайки хиляди нови случаи на инфектирани с ковид. В следващия рунд на борбата с инфекциозното заболяване управляващите обмислят да включат и армията, която да оказва помощ при ограничение на болестта. В страната са регистрирани над 3600 случая на инфектирани през последното денонощие.

„ Последните дни са със смразяващи данни. В Каталуния всеки ден има по към 1300 случая. За завръщане на някои от ограниченията се приказва от средата на юли. Не приказваме за цялостна карантина, само че на открито се носи наложително маска. Има даже случаи, в които е неразрешено пушенето на открито “, описа в „ България заран “ журналистът Виктория Георгиева, която живее в Барселона.

По думите ѝ има напрежение и терзание във всички хора в страната.

„ Опитваме се да свикнем да живеем с ковид. На излизане от Испания ме пуснаха без нищо, до момента в който в България незабавно ми премериха температурата. В моя роден град нещата са доста по-спокойни “, сподели Георгиева.

Тя уточни, че наближава началото на образователната година и това ще сътвори спомагателни компликации на управляващите в Испания. А все още няма самостоятелни области, които да са приложили изключително състояние.

„ Армията не е тъкмо мобилизирана, тъй като не са на улицата. Това е предложение на Педро Санчес към президентите на самостоятелните области. Наеха се доста нови служащи, които се занимават с това да наблюдават контактните на инфектираното лице и да управляват развиването на обстановката. Имаме разнообразни огнища из цяла Испания “, показа още сънародничката ни пред Bulgaria ON AIR.

По думите на Виктория испанците са се страхували доста от отварянето на туристическия бранш. Според нея обаче казусът с взрива на инфектирани е на вътрешно равнище и не се дължи на туристите и сезонните служащи.

„ След толкоз месеци затворени у дома, хората излязоха на улиците и не се прибираха с часове, срещаха се с другари, със фамилиите со. По-младите не съблюдаваха дотам ограниченията. Средната възраст на инфектираните е 38 години, което е показателно “, разяснява журналистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР