Испания очаква втори пик на респираторни заболявания. Въпреки, че за

...
Испания очаква втори пик на респираторни заболявания. Въпреки, че за
Коментари Харесай

Испания очаква втори пик на респираторни заболявания

Испания чака втори пик на респираторни болести. Въпреки, че за първи път от месец насам се следи спад в заболеваемостта от Грип А и Covid-19, съгласно здравните експерти ще има ново повишаване и едвам по-късно страната ще се върне към естествените равнища.

Рязкото повишението на броя на инфектираните от грип А, Ковид и други респираторни вируси през последните седмици докара до връщането на наложителната маска в здравните центрове и лечебни заведения в цялата страна. Според координатора на групата за инфекции на Испанското сдружение по незабавна медицина Хуан Гонсалес дел Кастильо това е най-лесният и наличен метод за предотвратяване, макар, че мярката е закъсняла. Той посочи, че е била поискана от медиците още в средата на декември, само че е въведена едвам при започване на януари, когато лечебните заведения са се напълнили с пациенти и здравната система към този момент е била затруднена.

Доклад на здравния институт " Карлос III " демонстрира, че честотата на респираторните болести е спаднала от 966 на 935 случая на 100 хиляди поданици след връщането на маската. " Това не значи, че се връщаме към естественото ", прецизира Хуан Гонсалес дел Кастильо и предизвестява, че за това са нужни най-малко четири седмици, като преди този момент се чака нов пик на заболеваемостта.

В изявление за новинарския канал " 24 часа " той акцентира ролята на здравните управляващи, които са нараснали броя на обслужващия личен състав в лечебните заведения и са повишили потенциала за приемане на тежко заболели в инфекциозните и интензивните отделения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР