Испания излиза бавно от поредната вълна на коронавируса. Заетостта в

...
Испания излиза бавно от поредната вълна на коронавируса. Заетостта в
Коментари Харесай

Испания излиза от поредната Covid вълна

Испания излиза постепенно от следващата вълна на ковид. Заетостта в болничните заведения продължава да понижава, като в интензивните отделения към този момент е под 5%, демонстрират данните на Министерството на здравеопазването. Това значи, че разпространяването на вируса още веднъж е в равнищата на следената циркулация.

12 самостоятелни района са изложени на междинен риск, а 11 на невисок, като в Каталуния и Мадрид той е над 8 %. Най-висока е заболеваемостта в Мелия, където гони 1 000 случая на 100 000 поданици.

През последната седмица са регистрирани близо 43 000 инфекции и 319 смъртни случая. От 22 март обаче държавното управление одобри нова тактика за наблюдаване и надзор на Covid 19 и стартира да брои единствено заболелите пациенти над 60-годишна възраст.

При тях кумулативната периодичност падна с над 200 пункта през последната седмица и към този момент е под 500 случая на 100 000 поданици, данни сравними със средата на месец април. Кампанията за имунизация напредва постепенно. Според последния отчет, оповестен от Министерството на здравеопазването повече от 25 милиона души или 54% от испанското население, към този момент имат бустер доза.

Усилията са ориентирани най-много към хората над 60 години, бременните дами и имуносупресираните, а към домовете за възрастни хора и други обществените институции се подхожда с нараснало внимание. Маските остават наложителни за градския превоз и медицинските заведения.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР