Испания, Гърция и Полша ще се възползват най-много от растежа

...
Испания, Гърция и Полша ще се възползват най-много от растежа
Коментари Харесай

94 000 нови работни места ще се открият в европейския соларен сектор до 2021 г

Испания, Гърция и Полша ще се възползват най-вече от растежа на слънчевия бранш през идващите години

Европейският слънчев бранш е подготвен за трагично разгръщане през идващите четири години. Така е, тъй като пазарът стартира да осъзнава цялостната изгода от намаляващите разноски, а страните поставят старания да реализират своитре цели за рандеман на чиста сила, написа GreenTech.bg.

Новият отчет на консултантската компания EY за Solar Power Europe планува, че основаването на работни места може да нарасне с до 470% от в този момент до 2021 година. Испания, Гърция и Полша ще се възползват най-вече от растежа на слънчевия бранш през идващите години.

Като цяло до 2021 година се чака да бъдат основани нови 94 000 нови работни места в слънчевия отрасъл, се споделя в отчета. Общият брой на заетите на цялостен работен ден в бранша ще е съвсем 175 000 и той ще генерира към 12,5 милиарда евро брутна добавена стойност за стопанската система на Европейски Съюз.

" През 2021 година новите конфигурирани мощности ще бъдат от 3 до 20 пъти повече от потенциала, конфигуриран през 2016 година Това ще има директен резултат върху инженерните и инсталационните действия, свързани с тях ", предвижда отчетът.

Ако прогнозите се окажат точни, това ще е незабравим поврат в ориста на слънчевия бранш, който през интервала 2008 – 2011 година процъфтяваше, а след това претърпя внезапен спад, откакто в цяла Европа влязоха в действие промени в регулациите и дотациите.

В отчета се предлага премахването на антидъмпинговите мита, които не разрешават на лимитират достъпа на интернационалните производители до пазара на Европейски Съюз с техните по-евтини слънчеви панели. Това би основало спомагателни 45 500 директни и непреки работни места в слънчевия бранш в Европейски Съюз.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР